Servis derebeyliği sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Servis derebeyliği sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 00:00

Geçtiğimiz günlerde Oran’daki bir okulda servisçiler arasında yaşanan kavgayı Ankara Hürriyet gündeme getirmiş, bu köşede konuyla ilgili diğer iddiaları irdelenmiştik. Konunun ardından ankarakampus@hurriyet.com.tr adresine çok sayıda e-posta geldi.

Pek çoğu, "Benim çocuğumun okulunda da aynı şeyler oluyor" sözleri ile başlayıp, alabildiğine uzayan dert dolu satırlardan oluşuyordu. İşte bu e-postalardan birinde bir veli, Oran’da kızının okuduğu ilköğretim okulunda yaşananları ’servis derebeyliğini’ tanımlaması yaparak şöyle anlatıyor:

"Okulumuzda velilerimiz çocuklarını balık istifi, birbirlerinin üzerinde MSB Lojmanlarına, Sancak, Oran Şehri gibi semtlere taşıttırmak zorunda kalıyorlar. Servisler çok kalabalık, çocuklarımız nefes bile alamıyor. Bunu servis şoförlerine söylediğimizde azarlanır gibi cevaplar alıyoruz. Okul civarındaki diğer servisçilerle anlaşmaya çalışan velilere karşı servisçiler ’tuhaf’ bir tavır sergiliyor. Bu tavır karşısında veliler iki ayrı servis şoförü arasında sıkıntı çıkmasın, çocuğum rahatsız olmasın diyerek kaderine mahkum oluyor. Geçtiğimiz günlerde bu durumu zabıtaya şikayet eden bir velimiz maalesef bir sonuç alamadı. Bizim okulumuzda olay hastanelik boyutlara ulaşmadı ama, durum daha sene başı olmasına rağmen böyle. Bizler ’bana ve çocuğuma zarar gelir’ endişesinden sadece kendi aralarında bolca konuşan, üzülen velileriz. Lütfen sesimizi duyun."

Hiç mi boş öğretmenimiz yok?"

KEÇİÖREN Hacı Mustafa Tarman İlköğretim Okulu’nda okuyan bir öğrenci velisinin ankarakampus@hurriyet.com.tr adresine gönderdiği e-posta’da, kızının sınıfında okulun açıldığı günden bu yana öğretmen olmadığını söylüyor.

"4-D sınıfını okutacak boşta hiç mi öğretmenimiz yok" diyerek isyan eden okuyucumuz mağduriyetini şöyle dile getiriyor:

"Dördüncü sınıfta kızımız var. Bu sene okulun açıldığı tarihten itibaren derslerimiz boş geçiyor. Sınıf öğretmenleri ameliyat nedeniyle 2 aylık rapor almış. Onun yerine geçici öğretmenin geleceği söylendi. Bekliyoruz halen gelen yok. Kızım artık okula gitmek istemiyor. Branş öğretmenleri dışında (İngilizce, Din, Beden, Müzik) ders görülmüyor. Yani hem boşa zaman geçiriyorlar, hem de 2 ay sonra öğretmeninin raporu bitip geldiğinde kalan dersleri (Matematik, Sosyal Bilgiler Fen, Türkçe) nasıl yetiştirecek bilemiyoruz.

Maddi durumu iyi olan öğrenci velileri, çocuklarını okuldan alıp okul yakınında açılan Samanyolu Koleji’ne yazdırdı. Etlik’te Ankara’nın göbeğinde pilot okul olmuş bir okulda bunları yaşıyoruz. Biz çocuklarımızı okutmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 4-D sınıfını okutacak hiç mi boşta öğretmenimiz yok?

’Yapay Zeka’ hızlı başladı

ÇANKAYA Üniversitesi Yapay Zeka Kulübü çalışmalarına çok hızlı başladı. Birinci sınıfa başlayan 25 öğrencinin katılmasıyla daha da güçlenen Yapay Zeka Kulübü çalışmalarına birinci sınıf öğrencilerini eğitme almakla başladı.

İlk proje hedefi olarak Mars yüzeyinde hareket edebilecek bir robot yapmayı hedefleyen ekip üyeleri aynı zamanda da çizgi izleyen robotlarının gündelik alanda kullanılması konusunda da çalışmalar yapacaklar. Ayrıca Ankara’daki tüm robotik kulüplerini bir çatı altında toplamayı ve ortak çalışmalar yürütülmesini sağlamak amacını taşıyan topluluk üniversiteler arasında robot yarışması düzenlemek için hazırlıklarını da sürdürüyorlar. Topluluk yetkilileri yarışmanın kapsamının büyütülebileceğini, gelecek senelerde, ilginin yoğun olması durumunda ulusal bir yarışma düzenleyeceklerini belirtiyorlar. (KS Cagri100)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!