Servet Tazegül'den büyük başarı

Güncelleme Tarihi:

Servet Tazegülden büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2011 00:00

Dünya Tekvando Şampiyonu Servet Tazegül, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) 2012 Londra Olimpiyatları Dünya Elemeleri Turnuvası'nda altın madalyayı kazanarak, olimpiyat vizesini aldı.

Haberin Devamı

Dünya Tekvando Şampiyonu Servet Tazegül, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) 2012 Londra Olimpiyatları Dünya Elemeleri Turnuvası'nda altın madalya kazanarak, olimpiyatlara kazanmaya hak kazandı.

Turnuvanın ilk gününde, Türkiye'yi 68 kiloda dünya şampiyonu Servet Tazegül ve bayanlarda 67 kiloda Nur Tatar temsil etti.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Sarhadchi Olimpik Merkezi'nde yapılan turnuvanın sabah seansında, Servet Tazegül, birinci turda İrlandalı rakibini 17-5, ikinci turda ise Endonezyalı rakibini 9-3 yenerek üst tura çıkmayı elde etti.

Turnuvanın öğleden sonraki bölümünde ise Tazegül, ABD'li rakibini nakavt ile yenerek çeyrek finale çıkma başarısını gösterdi ve çeyrek final karşılaşmasında Polonyalı rakibiyle eşleşti. Çeyrek final karşılaşmasında da rakibine karşı 9-3 üstünlük elde Tazegül, yarı final müsabakasında ise Brezilyalı rakibini 13-1 yenerek, olimpiyat vizesini garantilemiş oldu.

Haberin Devamı

Tazegül, final müsabakasında ise daha önce Güney Kore'nin Gyeongju kentinde yapılan şampiyona da yendiği İranlı Bagheri ile karşılaştı. İranlı rakibini 6-4 skorla mağlup eden Tazegül, Güney Kore'de yapılan dünya şampiyonasındaki maçın rövanşını da vermemiş oldu.

Final müsabakasından sonra Servet Tazegül, Türk ve Azerbaycan bayrakları ile kendisine destek veren Azeri seyircilerin önünde tur attı.

AA muhabirine açıklamada bulunan Servet Tazegül, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen turnuvada, olimpiyat vizesi aldığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, bu turnuvada asıl hedefinin birinci olmak değil barajı geçmek olduğunu, final müsabakasına ise İstiklal Marşı'nı okutmak için çıktığını söyledi.

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ise yaptığı açıklamada, Servet Tazegül'ün dünyanın en iyi sporcusu olduğunu, bunu sadece kendisinin söylemediğini, geçen dünya şampiyonasında “en teknik sporcu” seçilmesinin buna en iyi örnek olduğunu ifade etti.

Şahin, Tazegül'ün gösterdiği performansın çok üstün olduğunu da belirterek, rakipleri karşısında elde ettiği sayı üstünlüğü ile dünya kamuoyununa gösterdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Turnuvanın öğleden sonra bölümünde rakipleriyle mücadele eden bayanlarda 67 kiloda Nur Tatar, birinci turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Sudanlı rakibini 12-0 gibi üstün bir skorla yenme başarısını gösteren Tatar, çeyrek finalde ise İspanyol rakibiyle karşılaştı.

Tatar, İspanyol rakibi karşısında da 5-1 skorla müsabakayı galip bitirdi. Yarı final müsabakasında Güney Koreli rakibiyle karşılaşan Tatar, rakibine 4-2 skorla yenilince, üçüncülük karşılaşması yapmak için daha önce yarı finalde Fransız rakibine yenilen Rus sporcuyla karşılaşmak zorunda kaldı.

Tatar, Rus sporcu karşısında normal süresi 3-3 biten müsabakada, altın puan uygulaması sonucu olimpiyat vizesini kazanamamış oldu.

Haberin Devamı

Turnuvanın yarınki bölümünde, 80 kiloda Yunus Sarı'nın olimpiyat vizesi almak için mücadele edeceği ifade edilirken, turnuvanın son gününde bayanlarda 57 kiloda Hatice Kübra Yangın'ın rakipleriyle karşılaşa kaydedildi.

109 ülkeden 194'ü erkek 345 sporcunun katıldığı turnuvada, ilk üçe giren sporcular 2012 Londra Olimpiyatları'na katılmayı elde edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!