Serin duruş

Yaz sıcakları gerçek anlamda hissediliyor artık.

Haberin Devamı

İçimizi ısıtan havaları bu kadar özlemişken, bunaltıcı sıcaklarla başa çıkma yöntemlerini de yeniden hatırlayalım istedik. İşte, sıcak savarlara karşı ‘serin bir duruş’ sergileyebileceğimiz 5 ipucu...

Ünlü tasarımcı Stella McCartney, tatilciler için tasarladığı “Resort” koleksiyonunu görücüye çıkardıktan sonra doğal dokulu kumaşlar yeniden gündeme geldi; ipek, pamuklu ya da ketenler artık hepimizin gözdesi. Çünkü her üç materyalin de cildi serin tutma etkisi var. Ayrıca giysilerimizin kesimlerinin havadar ve açık tonlarda olması da sıcaklarla başa çıkmamıza yardımcı olacaktır.
2013 yazının en sıcak günlerini yaşıyoruz. Termometreler zaman zaman 30 dereceyi gösteriyor. Artık uçuşan yazlık elbiseler ve sandaletler de gardıroplarımızın baştacı. Yine de serinlemenin yollarını bulmak şart. Aşağıdaki ipuçlarıyla sıcaklara karşı önlem alabilirsiniz.
1- DOĞRU GİYSİ: İpek, pamuklu ya da keten gibi doğal dokulu kumaşlar, serinletici etkileriyle doğru birer seçim. Yaz giysilerinizde bu kumaşlardan seçim yaparken açık renkli olmalarına da dikkat edin. Açık renk, ışığı yansıttığı için siz de vücudunuz terlemeden giysilerinizin içinde rahat edeceksiniz.
2- SERİNLETEN YİYECEKLER: Dondurulmuş yoğurt ya da karpuz, midenin rahatlıkla öğütebildiği yaz besinlerinden. Karpuz aynı zamanda içeriğiyle vücuttaki su dengesini sağladığından etkili.
Tatlı karpuzu beyaz peynirle birlikte yiyerek öğününüzü tamamlayabilirsiniz.
3- SU, SU, SU...: Uzmanlar, sağlıklı bir günde en az 2,5 litre su tüketmemizi öneriyor.
Çünkü özellikle yaz günlerinde vücudun su ihtiyacı artıyor.
Ama dikkat; içecekleriniz çok fazla soğuk olmasın. Vücut ısısını hemen ayarlayamadığı için fazla soğuk içmek zarar verebilir. Susuzluğu giderici bir içecek olarak oda sıcaklığındaki nane ya da yeşilçay ideal olacaktır.
4- İDEAL SAÇ MODELİ: Yaz aylarının ideal saç modeli, saçların başın üstünde toplandığı basit balerin topuzları. Bu uygulama hem alın bölgesini hem de enseyi serinletiyor.
Ekstra bir serinlik için gün içinde ensenizi suyla silebilirsiniz. Sabahları etkili bir tazelenme hissi için saçlarınıza sıcak fön tutmayın. Aksine saçınızı yıkadıktan sonra kurutmadan toplayarak çıkabilirsiniz.
5- KUSURSUZ BİR GECE: Vücudun gün boyu topladığı ısıyı gece rahatça atabilmek için damarlar gün içinde genişlemeye ve geçirgenleşmeye başlıyor. Böylelikle sıvı çevre dokulara akabiliyor ve sonuçta bacakların ve ayakların ödem toplayarak şişmesi engelleniyor. Ayak ve bacaklardaki şişmeleri önlemek için akşam bacaklarınızı koltuğun ya da yastığın üzerinde dinlendirin. Hazırladığınız serin bir ayak banyosuyla da şişmelerini önlemeniz mümkün.

Haberin Devamı

Ruhunuzda cenneti hissedin

Haberin Devamı

Shangri-La Bosphorus Istanbul’un içinde açılan “CHI, The Spa”, Uzakdoğu’nun sıra dışı bakımlarını sunuyor. Spanın farklı uygulamalarından biri de derin doku masajı ‘Yoga Rebalancing’ (Dengeleyici Yoga Masajı). Detayları spa direktörü Güllüşah Kendir’den aldık.

Dengeleyici Yoga Masajı’nın özellikleri neler?
- Dünyanın en iyi terapistlerinin bir araya gelerek, tüm Uzakdoğu tekniklerini birleştirerek ortaya çıkardığı derin dokulu bir masaj bu. Yedinci kişi olarak da “OSHO” bu masaja nefes tekniklerinin eklenmesini önermiş. Böylece ortaya fiziksel ve duygusal rahatlamayı sağlayan, zihni durduran ve zindeleştiren masaj çıkmış.
Masajın teknikleri ve nefes çalışması yoga teknikleri ile benzer olduğu için adı ‘Yoga Rebalancing’. Manipülasyonları ve çalışılan bölgeler itibariyle diğer masajlara göre farklılık gösteriyor. Derin ve çok yavaş baskılar, eklem gevşetmeleri, karında ‘hara’ bölgesinde yapılan arındırıcı baskılar, klasik masaj tekniklerinin oldukça ilerisinde. Bu tekniklere eklenen nefes meditasyonu ise masajı dinamik hale getiriyor. Derin nefes alma, terapistle beraber yapılıyor ve terapistle ‘bir’ ve ‘anda’ olmayı öngörüyor. Böylece masajın fiziksel ve duygusal algılanması en üst düzeyde tutuluyor. Kasları esnetme özelliğinden dolayı yine yoganın etkisi ile aynı olarak, vücut duruşunun düzelmesine katkı sağlıyor.
Masaj sonrası kişi kendini nasıl hissediyor?
- Duygusal gerginlikler, fiziksel olarak vücudumuzun birçok bölgesinde birikiyor. Fiziksel olarak yapılan baskılarla duygusal açılımlar gerçekleşiyor. Masaj sonrasında vücut fiziksel olarak rahatlıyor, ruhsal olarak da duygusal birikimlerden temizleniyor. Nefes teknikleri ve anda olma ile de zihin duruyor, rahatlıyor, tazeleniyor. Kişi, 90 dakikalık masaj sonrasında “anda olmayı” deneyimliyor.
Yapılan hareketler hangi duyuları harekete geçiriyor?
- Tüm duyuları. Masaj sonrasında kişinin tüm duyularının algılaması en sağlıklı haline geliyor ve üst düzeyde harekete geçiyor.

EDiTÖRDEN

Haberin Devamı

Ferahlık ve zindeliğin kokusu

Calvin Klein’ın erkek parfümü Encounter, taze baharatlar, ılık konyak ve odun özlerinin bağımlılık yapan karışımı olarak karşımıza çıkıyor. Ferahlık ve sıcaklığın zıtlığı, kokuya erkeksiliğin yeni ve farklı yorumunu katıyor.
Tepe notalarındaki mandalina, kakule ve rom; kalp notalarında biber, mısır yasemini, paçuli ve konyakla bir araya gelerek mükemmel bir uyum oluşturuyor.

“Selam, neyin peşindesin?”

90’ların başında modada yaşanan değişimin parfüme de yansımasıyla, uniseks trendlerin yerini kadına veya erkeğe özgü trendler aldı. ‘ck IN2U for him and for her’ kokuları da bu trende uyum sağladı. Birbirlerinden farklı oldukları kadar yarattıkları tazelik, canlılık hisleri ve “Selam, neyin peşindesin?” sorusunu sorma isteğiyle bu iki koku birbirlerini tamamlıyor.

Haberin Devamı

Gizemli dünyaların keşfi

Sıcak bir yaz gününde denizin derinliklerine dalın, orada gizlenenleri keşfedin...
ck one summer; tazeleyici ve ferahlatıcı etkisiyle deniz altının egzotik ve bilinmeyen dünyasını keşfetmenin canlı telaşını yansıtıyor.
ck one summer’ın lezzetli limon ve şarıldayan şelale etkisinden oluşan canlı tepe notası, kokuya anında tazelik katıyor.
Karpuz ve ezilmiş yapraklar, doğal bir biçimde rahatlatıcı, salatalık ve nilüferin sulu yeşil aromasına ince bir geçiş sunuyor. Musk ve yosunun saf odunsu notaları seksi cilt sıcaklığını yayarken, kimyon tohumları kokuya aromatik bir şehvet katıyor.
Tepe notasındaki şelale etkisi, karpuz, ezilmiş yapraklar, lezzetli limon; kalp notasındaki nilüfer, salatalık, kimyon, su karpuzu ve dip notasındaki yosun, sarı odunlar ve musk birlikteliği müthiş bir koku için bir araya geliyor.

Yazarın Tüm Yazıları