Serhat Akın çekiçle saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Serhat Akın çekiçle saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2012 18:12

2. Lig Beyaz Grup'ta oynanan ve 0-0 beraberlikle sonuçlanan Eyüpspor - Altay maçından sonra ortalık fena karıştı. Altaylı Serhat Akın, maç sonunda yaşanan gerginlik sırasında Eyüpsporlu bir futbolcunun kafasına çekiçle vurdu. Eyüplü futbolculardan Ali Cansun ise maç sonrasında attığı tweetlerle Serhat Akın'a ağır ifadeler kullandı. İkili daha sonra TRT 1'de canlı yayına bağlanarak konu hakkında açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

2. Lig'de oynanan Eyüpspor - Altay maçı uzun süre konuşulacak cinsten. 

Karşılaşmanın sonunda ortalık bir anda karıştı. İki takım futbolcuları birbirlerine girdi.  Olaylar kısmen sakinleştirildi, futbolcular duş almaya gitti ama olaylar bir anda yeniden alevlendi. Bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen Altaylı futbolcu Serhat Akın, Tayfun'un kafasına çekiçle vurdu. Sonrasında da çekiçi Eyüpsporlu Ali Cansun'a fırlattı.

SERHAT AKIN HÜRRİYET'E KONUŞTU

Altay'ın yıldız futbolcusu Serhat Akın, Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Ercanlar'a yaptığı açıklamada, "150 kişiden dayak yedik. Kafamız gözümüz dağıldı. Ali Cansun Twitter’da olayı saptırıyor. Eren diye bir sol bekleri var. Çocuk aradı beni ailesi namına özür diledi.  Onların tarafından gelen bir mesaj var. Telefonunu gasp ettiler kardeşimin…Telefonu gelin alın diyerek bizi çağırdılar. Kaptanları Levent aradı. Kardeşimin telefonu. Böyle bir şey mi var? Biz 200 kişiden dayak yedik. Deplasman maçında yanımda çekiç mi götürüyorum? 3 tane polis vardı sadece… Polis 3 kez havaya ateş etti… Ali Cansun Eyüp Emniyeti'ne teşekkür ettim diyor. Polis 3 kişiydi sadece. Bunları da yapan bizim 25 kişilik kafileyse bunun takdiri kamuoyunun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


Takım otobüsünün içine zor kaçtığını söyleyen Akın, "Çoğu 18 yaş altı oyuncular. Takım kaptanıyım ben o çocukları koruyamadım. Otobüsün içine zar zor kaçtım…Biz de twit atalım o zaman. Kardeşimin gözü başı dağıldı. Taraftar stada indi tarafta hakeme saldırdı…Olay Eren’in babasının kardeşime tokat atmasıyla başladı. Eren beni aradı ailem adına özür dilerim dedi…Futbol içinde olan şey dışarıya taşmamalı…O çocuğun da hakkını yemek istemiyorum…Eren’in bir suçu yok. Otobüsün içine girmeye çalışıyoruz içeriden çekiyorlar. Ali Cansun otobüsünün camını kırdı. 20 kişi şahit. Şikayetçi olan biziz. Semih Şentürk de beni aradı…Ona da anlattım… Bulabilirlerse emniyet kameralarını olay çözülür" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Akın son olarak; "TRT’de çekiç dedi, bir başka programda plastik dedi…TRT’de kafasına vurmuşum diyor birisinin. Küfür etti dediğiniz insan Fenerbahçe’de oynamış bir isim…Bu çocuk ya reklam peşinde…Bir teknik direktör kardeşimi alıp kavgaya çekiyor. Başkanımızı bile darp ettiler" dedi.

SERHAT AKIN VE ALİ CANSUN TRT'DE YÜZLEŞTİ

Olayın baş kahramanlarından Altaylı Serhat Akın ve Eyüpsporlu Ali Cansun TRT 1'de yayınlanan Stadyum programına bağlanarak sunucu Ersin Düzen'e açıklamalarda bulundu.

Serhat Akın; "Twitter'dan atılan fotoğraflar ile insanları yargılıyor musunuz ? Bizim oyuncularımızın da kaşı-gözü patladı. Karakola götürülmek başka bir şey, kendi isteğinle ifade vermek için karakola gitmek başka bir şey. 20 kişi 150 Eyüplüden dayak yedik. Polis havaya ateş açtı. Başkanımız dahil hepimiz dayak yedik.Her twitt atan haklı mı oluyor? Can güvenliğimiz yoktu. Güvenlik kamerası varsa görürsünüz, 25 kişi 150 kişiye saldırmaz. Öz kardeşimi 50 kişi arasına aldı. Hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm. Otobüsün camları aşağı indi, havaya ateş açıldı, başkanımız darp edildi" ifadelerini kullanarak kendisini savundu.

Ali Cansun ise; "Hastaneden darp raporu aldık. Darptan daha önemlisi, Serhat'ın elinde çekiçle koşup arkadaşımıza vurması. Serhat ilk kez polisin ateş ettiğini görmüş ama ben de ilk kez bir futbolcunun teknik direktöre yumruk attığını gördüm. Olayları Serhat'ın kardeşi başlattı. Serhat'ta kardeşine saldırıldığını düşünüp çekiçle saldırdı. Tutmaya çalıştım, bana fırlattı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Hürriyet
İŞTE SERHAT AKIN ÇEKİÇLE SALDIRIRKEN

ALİ CANSUN hurriyet.com.tr'YE KONUŞTU  

Yaşanan olaylar sonrasında hurriyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan tecrübeli futbolcu Ali Cansun, yaşananları şöyle özetledi: "Maçın son 5 dakikasında olaylar oldu. Yaşlarımız daha büyük diye olayları yatıştırdık. Duşlar falan alındı. Bir anda Serhat'ın kardeşi, Eren'e bir şeyler söyledi. Sonra Eren'in babası olaya girdi. Ortalık gerilince Serhat'ın kardeşi, Eren'in babasına saldırdı. Biz yatıştırmaya çalıştık. Sonra Serhat'ı gördüm çekiçle koşuyordu. Ben de "Gel buraya yapma Serhat" dedim. Serhat bir anda çekiçle bizim Tayfun'a vurdu. Bir insan bir insana çekiçle vurur mu Allah aşkına ya. Sonra onu geri çekmek isterken çekici bana fırlattı. Biz de Serhat'tan şikayetçi olduk. Yöneticilere falan da saldırdılar. Bunlar çok ama çok ayıp olaylar. Tabii bunları Altay camiasına mâl etmiyoruz ama böyle şeyler olmamalıydı."

Haberin Devamı

KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Yaşananlar sonrasında Eyüpspor Kulübü, Serhat Akın'dan şikayetçi oldu. Polisler Serhat Akın'ı gözaltına alarak ifadesine başvurmak üzere karakola götürdüler...

CANSUN'DAN AĞIR İFADELER

Ali Cansun maçtan sonra attığı tweetlerde yaşanan olayları yazdı. Cansun, Altaylı futbolcu Serhat Akın'a çok ağır ifadeler kullandı. Serhat'a "Şerefsiz" diyen Ali, fırlatılan çekicin resmini de paylaştı.

ALİ CANSUN, TWITTER'DAN ŞU RESİMLERİ PAYLAŞTI

Hürriyet

İŞTE ALİ CANSUN'UN ATTIĞI TWEETLER

Hürriyet

EYÜPSPOR BAŞKANI: SERHAT AKIN VE KARDEŞİ, ALİ CANSUN VE TAYFUN'A ÇEKİÇLE SALDIRDI

Eyüpspor Kulübü Başkanı Şevket Sever, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Altay ile oynadıkları karşılaşmadan sonra çıkan olayları, konuk takımın oyuncuları Serhat ve Serkan Akın'ın başlattığını ileri sürdü. Sever, çıkan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, Serhat Akın'ın karşılaşma boyunca çok agresif davrandığını savunarak, “Serhat Akın maçta çok gerginlik yaptı. İnanılmaz agresifti. Maçın 85. dakikasında çıkan gerginlikte olay çıkmasına engel olduk. Maçtan sonra soyunma odalarından ayrılırken, Serhat Akın ve kardeşi Serkan Akın buz kırma çekici ile futbolcularımız Ali Cansun ve Tayfun Taner'e saldırdılar. Tabi onlar böyle davranınca bazı futbolcularımız karşılık verdi. Olayları Serhat Akın ve kardeşi Serkan Akın başlattı. Gözlemciler ve emniyet görevlileri de her şeyi gördü zaten” diye konuştu. Şevket Sever, Serhat Akın'ın oyuncuları Eren Aydın'ın babasını da soyunma odasının önünde beklediği sırada darbettiğini öne sürerek, “Serhat Akın, soyunma odasının önünde bekleyen futbolcumuz Eren Aydın'ın babasını darp etti. Kafasında kırık var. O da şikayetçi oldu. Biz de kulüp olarak kendilerinden şikayetçiyiz” dedi. Sever, Altay'ı taşıyan otobüsün camlarını da Serkan Akın'ın tekmeleyerek, kırdığını iddia etti.

Haberin Devamı

SPOR TOTO 2. LİG'DE PUAN DURUMU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!