Serdar Turgut: Deprem tahmincileri listesi

Serdar TURGUT
Haberin Devamı

Yarı-profesyonel deprem tahmincileri listesine dün saat 16.37 itibarıyla bizim apartmanın kapıcısı Mehmet Bey de katıldı.

Mehmet Bey, Rana Hanım'ın ‘‘Deprem olacak mı?’’ şeklindeki son derece orijinal sorusuna, ‘‘Ne depremi canım, deprem meprem olmayacak’’ diye cevap verdi.

Bu tür bir cevabı Prof. Işıkara'dan duyduğu zaman katiyen tatmin olmayan Rana Hanım, Mehmet Bey'den aldığı cevap nedeniyle içi tamamen rahatlamış bir şekilde eve geldi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde bu sefer de cumhuriyet hükümetinin başı Bülent Bey deprem tahmincileri listesine kontenjandan girdi.

Bu yeni tahmin bizim hanede yepyeni bir ideolojik kriz yarattı, ancak bu tamamen başka bir yazı konusu olacak kadar zengin ve derin bir konu.

Bilmem anlatabiliyor muyum?

*

Son katılımlarla birlikte İstanbul depreminin ne zaman olacağı konusunda gün ve saat vererek kesin bilimsel tahminde bulunan kişilerin tam listesi aşağıdaki gibidir:

1- ACARYA DEVLET BAŞKANI: Bu adda bir ülkenin var olup olmadığı aslında tartışmalıdır. Hillary Rodham Clinton'ın iki erkek kardeşi ve Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, ısrarla Acarya'nın var olduğunu söylemektedirler. Buna karşılık Serdar Turgut onların saçmaladığını düşünmektedir.

2- ALFRED E. NEUMAN: Mad magazinin üst düzey yetkilisi.

3- SAMMY ‘THE BULL’ GRAVIZANO: Resmen tespit edilmiş 30 cinayeti bulunan, ancak gayri resmi tahminlere göre ceset sayısı 100'e yaklaşan mafya tetikçisi. Son olarak Arizona'da görüldü.

4- RONALD REAGAN: Eski ABD başkanı. Şu anda Alzheimer ve bırakın Türkiye'yi kendinin bile kim olduğunu hatırlamıyor. Ama o da modaya uydu ve İstanbul depremi hakkında konuştu.

5- MEHMET BEY: (Bknz. Açıklamalar yukarıda).

6- MEDYUM BAHAR HANIM: Bahar Hanım dün ayrıca Semra Özal'ın evleneceğini, Hülya Avşar'ın boşanacağını ve Mahsun Kırmızıgül ile İbrahim Tatlıses'in ortak olacaklarını da tahmin etti. (Bknz. Hafta Sonu Gazetesi).

7- BUGS BUNNY: Time Warner şirketinden son gelen bilgilere göre Elmor ile ormanda kovalamaca oynamakta olan Bugs, bir ara durup ‘‘Ben depremi 17'sinde bekliyorum’’ diye konuşmuş.

8- JOHN GOTTI SR.: Halen ömür boyu hapis cezası çekmekte olan ve bazı çevrelerde ‘‘Teflon Baba’’ olarak adlandırılan Capo du Tutti Capi. Onun deprem tahminine biraz daha ciddiyetle bakmak gerekiyor, çünkü Gotti en son bir tahminde bulunduğunda ‘‘Yarın akşam Fulton Caddesi'nde dört adam öldürülecek’’ demiş ve bu garip bir şekilde doğru çıkmıştı.

9- RANA TURGUT: Bilmem daha fazla bir şey söylemem, açıklama yapmam gerekiyor mu?

*

Bu arada İstanbul depreminin ne zaman olacağı konusunda mutlaka konuşacakları tahmin edilen, ama bugüne kadar konuya katiyen girmeyerek insanları şaşırtanlar da oldu.

Bunların da yakın zamanda konu üzerinde görüşlerini öğrenmek dileğiyle isimlerini bir gazetecilik görevi olarak vermekte yarar görüyorum:

1- MICK JAGGER: Rolling Stones grubunun solisti.

2- CASPER THE FRIENDLY GHOST: Çizgi film kahramanı.

3- ACARYA MECLİS BAŞKANI VE ONUN EŞİ.

4- MISTRESS RACHEL: New York'ta çalışan profesyonel dominatrix.

5- RAHŞAN ECEVİT.

6- MARLA MAPLES: ABD başkan adayı Donald Trump'un eski sevgilisi. (Serdar Turgut'un notu: Bu kadar güzel bacağı olan bir kadının İstanbul depremi hakkında tahminde bulunmaması, insanın içinde isyan hislerini uyandıran, üzücü bir gelişme).

7- YÜKSEL KOÇ: Ayaspaşa Manavı sahibi. Yüksel Bey kendisine sorulan ‘‘Deprem ne zaman olacak?’’ sorusunu, ‘‘Bırak abi be depremi, sen borsaya bak, borsaya’’ diyerek yanıtladı.

8- ERTUĞRUL ÖZKÖK: Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni. Kendisinin dünyada olabilecek her konuda fikir bildirip bu konuda sessiz kalmasının nedenleri anlaşılamadı.

9- SON OF SAM: New York'ta Rykers Cezaevi'nde tutuklu seri cinayet işlemiş katil. Kendisi kurbanlarını SAM adlı köpeğiyle konuşarak seçerdi. İstanbul depremi hakkında şu ana kadar onun fikir bildirmemiş olması da köpeğinin iki yıl önce ölmüş olmasıyla açıklanabilir.

AGORA: www.hurriyet.com.tr

veya www.hurriyet.com.tr/agora/index.htm

Yazarın Tüm Yazıları