Serdar Kurtuluş: Beşiktaş benim her şeyim

Güncelleme Tarihi:

Serdar Kurtuluş: Beşiktaş benim her şeyim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2006 12:57

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Serdar Kurtuluş, Jean Tigana'nın gençlere önem veren, antrenman programı çok iyi olan bir teknik direktör olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Serdar Kurtuluş, Beşiktaş Kulübü'nün resmi dergisinin Ocak ayı sayısında yer alan röportajında, teknik direktör Tigana ile ilgili olarak, “Şimdiye kadar bana hiç kızmadı. Tabii ki benden istekleri var. Mücadele etmemi ve top kazanmamı istiyor. Ben onun verdiği görevi yapmaya çalışıyorum” dedi.

Bursaspor'dan Beşiktaş'a transferine de değinen 19 yaşındaki futbolcu, ”Bursaspor'da oynarken bu konuyla ilgili gazetelerde bir takım söylentiler vardı. Tigana'nın beni çok istediğini duymuştum. Öncelikle menajerim aracılığıyla doğru olup olmadığını öğrenmeye çalıştım. Tabii ki çok heyecanlandım. Tigana'nın gençlere verdiği önemi biliyordum ve buraya geldiğim zaman bana da şans vereceğine inanıyordum. Sezon sonunda iki takımın başkanları anlaştılar ve Beşiktaş'a transfer oldum. Çok mutluyum” diye konuştu.

'BEŞİKTAŞ, HAYRANLIK DUYDUĞUM TAKIM”

Haberin Devamı

Futbolcuların genelde tuttukları takımı sakladıklarının belirtilmesi ve tuttuğu takımın sorulması üzerine Serdar, “Beşiktaş küçüklüğümden beri hayranlık duyduğum bir takım. En çok sevdiğim özelliği de renkleri. Beşiktaş, gerçekten büyük bir camia. Müthiş bir taraftar potansiyeli var. Küçüklüğümden beri hayranlık duyduğum bir takımdı ve şu anda da Beşiktaş'ın başarısı için mücadele ediyorum. Yani Beşiktaş benim her şeyim” ifadesini kullandı.

Serdar, yedek kaldığı zaman ne düşündüğü sorusuna ise “Yedek kaldığımda sahada oynayan arkadaşlarımın gerçekten zor maçlar çıkardığını düşünüyorum. Çünkü muhteşem bir taraftara sahip olmamıza rağmen bazen üzerimizde baskı oluyor. Bu nedenle ilk zamanlar oyuna girdiğimde (Acaba bu baskıyı kaldırabilir miyim?) diye düşünüyordum. Ama bunu artık aştığımı düşünüyorum” diye yanıt verdi.

“BİR TEK FORVETTE OYNATMADI”

Kleberson'un sakatlanmasının ardından takımda şans bulduğunun hatırlatılması üzerine Serdar, “Teknik direktörümüz Jean Tigana antrenmanlarda beni değişik bölgelerde deniyordu. Sağ bek, stoper ya da ön libero olarak. Bir tek forvette oynatmadı diyebilirim. CSKA Sofya maçında Kleberson aniden sakatlanınca, daha ısınmadan oyuna girdim. Zor da bir maçtı, saha çok ağırdı. Ama iyi bir maç çıkardığıma inanıyorum. Zaten Tigana da daha sonra sürekli bana görev verdi. Ben de bu şansı iyi değerlendirmeye çalıştım” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Serdar, “Tigana sana forvette görev verse yapar mısın?” sorusuna, ”Elbette yaparım. Görev verilen her bölgede seve seve oynarım. Hatta mahalle maçlarında gol krallıklarım bile var” diye esprili yanıt verdi.

“En önemli eksiğim patlayıcı kuvvetimin olmaması” diyen Serdar, “Çabuk gibi görünsem de böyle bir eksiğim var. Elimden geldiğince bunu kapatmaya çalışıyorum ama bu Allah vergisi bir yetenek. Sanıyorum ne kadar çalışırsanız çalışın, en fazla yüzde beş oranında geliştirebilirsiniz. Biraz da yan toplarda zaafım var. Cepheden gelen topları iyi karşılıyorum ama yan toplarda zayıfım” dedi.

“NOBRE ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”

Serdar, bu sezon yaşadıkları inişli çıkışlı grafikle ilgili olarak, “Bana göre biraz şanssızlık yaşadık. Puan kaybettiğimiz maçlarda birçok pozisyona girmemize rağmen gole çeviremedik” derken, forvet oyuncularıyla ilgili olarak, ”Takımda forvet oyuncularından çok Burak ve Ali Tandoğan gibi diğer oyuncular gol atıyor, buna ne diyorsun?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

Haberin Devamı

“Golcülerimiz bence çok yetenekli. Burak golcü özelliklere de sahip olduğu için daha çok pozisyona giriyor. Aynı top Nobre'ye gelse bence o da gole çevirecektir. Nobre forvet olarak elinden geleni yapıyor ama çok şanssız. Fazla top alamıyor ve tek forvet olduğu için çok yoruluyor.”

“ŞAMPİYONLUĞU YAKALAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Beşiktaş'ın yeni bir ekip olduğunu belirten Serdar, “Bana göre en önemli dezavantajımız bu. Eğer 1-2 sene daha, aynı takım korunursa uzun yıllar şampiyon olabilecek kapasiteye sahibiz” dedi.

Serdar, takımda arkadaşlığın mükemmel olduğunu ifade ederek, “Küçük de büyük de yerini biliyor. Çok saygılı bir ortam var. Ben bunun neticesinde şampiyonluğu yakalayacağımızı düşünüyorum. Bana kalırsa şampiyon oluruz. Şu anda puan farkı açılmış gibi görünüyor ama ikinci yarıda bu farkı kapatacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“KARDEŞİM ÇOK YETENEKLİ”

Haberin Devamı

Serdar, Bursaspor'da forma giyen 16 yaşındaki kardeşi Serkan Kurtuluş'la ilgili şunları söyledi:

“Kardeşim çok yetenekli bir futbolcu. Defans hariç her bölgede rahatlıkla oynar. Gelecekte çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Zaten Bursaspor'un A Takımı'nda da da şans bulmaya başladı. Bu şansı iyi değerlendirirse (A) Milli Takım'a kadar yükseleceğine inanıyorum.”

Beşiktaş-Bursaspor maçında kardeşiyle karşılıklı oynadıklarının hatırlatılması üzerine Serdar, “Maçtan önce soyunma odasına gittiğimde oynayıp oynamayacağını sordum ve yedek olduğunu söyledi. Daha sonra antrenörümüz Zeki Önatlı kardeşimin ilk 11'de olduğunu söyledi. Çok şaşırdım. Meğer Bursasporlu Ömer sakatlığı nedeniyle son anda kadrodan çıkarılmış ve yerine Serkan girmiş. Ona rahat olmasını söyledim, çünkü 16 yaşında ve ilk defa Beşiktaş'a karşı oynuyordu. Bunun dışında fazla bir konuşmamız olmadı. Sadece ilk dakikalarda bana bir faul yaptı ve yerden kaldırmadı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Beşiktaş ile 5 yıllık sözleşme imzaladığını kaydeden Serdar, “Buraya oynamaya geldim ve kendimi ispatlayarak kalıcı olmak istiyorum. İsmi Beşiktaş ile anılan bir futbolcu olursam ne mutlu bana” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!