Sercan’ı yerle bir ettiler

Bursaspor Sercan’ın ismini kendi elleriyle sildi. İyi yerlere gelebilir, büyük takımlarda oynayabilir. Ama fiyatı yeteneğinin üstünde bir kılıç gibi duruyor artık. Mehmet Topuz, Tabata ve İsmail Köybaşı gibi.

Haberin Devamı

HERKESİ bıktıran Sercan Yıldırım haberleri Bursaspor’un “Sercan Yıldırım kulübünde kalıyor” açıklamasıyla dün son buldu. Umarım bu da Sercan’ı parlatma, fiyatını yükseltme ve tok satıcıyı oynama hamlelerinden biri değildir yönetimin.
Önce, son aylarda çıkan başlıkların birkaçına bakalım; “Sercan Liverpool yolunda”, “Sercan için gizli nikah”, “Sercan mutlu”, “Sercan’dan yalanlama”, “Beşiktaş’ta Sercan zirvesi”, “Sercan’ın gönlü hangi takımda?”, “Sercan, Aslan olmaya daha yakın”, “Sercan Fener’de”...
Uzayıp gidiyor liste.
Ve biz buna “İlahi Komedya” diyoruz Dante’nin deyişiyle. Türk futbol borsası ve değerlerine çevirirsek; ilahi komedi!
Niye komedi? Beğenelim ya da beğenmeyelim, La Liga’da gol kralı olmuş Güiza’nın bonservisi 14.5 milyon Euro. Bursa ise Sercan için 12 milyon Euro istiyor. İlk yarı Güiza’nın 7 golü var. Sercan’ın 2... Fenerbahçe, Sercan’ın 3,5 katı fazla gol atan Güiza’yı satmak için mecburen oynatıyor, Bursaspor ise Sercan’a 12 milyon Euro isteyip arkasına yaslanıyor.
Çok uzağa gitmeden bu seneki “yerli flaş transferler”e bakalım. Mehmet Topuz Fenerbahçe’de etkisiz eleman. Tabata, Beşiktaş’ın altın kaplı günah keçisi. İsmail Köybaşı ise gelecek vaad eden ama kayıplarda gezen genç yetenek... Peki Sercan 12 milyon Euro’ya bir takıma gitseydi, ona ne kadar sabır gösterilirdi? O yaşta bir insanın psikolojisi bunu ne kadar taşıyabilirdi? Annesinin, “Aman oğlum çok hızlı gitme” öğüdüyle evinden çıkıp antrenmana giden bir insandan söz ediyoruz. Daha hayatında binlerce büyük sorunla karşılacak gencecik birinin, etrafındaki kişilerce Türk Spor Kamuoyu’nun en büyük sorunu haline getirilmesini yaşıyoruz. Ne yazık ki Sercan’ın değer görmesinden gurur duyan ailesi de hata edip önleyemedi bu durumu. “Çok konuşulan isimlerin içi boşalır, menajerler ve medya insanı emer sonra bir kenara atar” demedi onlara kimse. Demez de... Çünkü ortada milyon Euro’lar dönüyor.

Haberin Devamı

Başarıyı değil parayı hak etmek

“İlahi Komedi” deyişimin “İlahi” kısmıyla ilgili. Her şeyden önce, Bursaspor’lu yöneticiler Sercan’ın “overrated” (abartılmış) bir oyuncu olduğunu düşünüp, onsuz hedefe gidebiliriz diye düşünüyor olabilirler. Ama yok öyle değil de, ligde tepeye oynayan ve bu şansı nadiren yakalayan bir kulüp, hesapta en büyük yeteneğini sezon ortası aç
kurtların önüne atıyorsa, futbolseverlerin gözünde bütün sempatisini kaybeder. Başarıyı değil parayı hak eder! Ne yazık ki artık geçmiş olsun... Bursaspor, Sercan Yıldırım ismini kendi elleriyle yok etmiştir bu süreçte. Elbette iyi yerlere gelecektir, büyük takımlarda oynayacaktır Sercan. Ama artık Türk Futbolu’nun altın çocuğu değil. Çünkü imajı yerle bir edildi. Fiyatı yeteneğinin üstünde bir kılıç gibi sallanıyor... Ve o yetenek o kılıcın altında her gün daha da eziliyor.

Yazarın Tüm Yazıları