Serbestte döküldük

Güncelleme Tarihi:

Serbestte döküldük
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2000 00:00

27. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda serbest güreş müsabakalarının 3. günü sabah seansında mindere çıkan 3 Türk güreşçisi de rakiplerine yenilerek elenirken, serbest stilde ayakta kalan tek sporcu 76 kiloda Adem Bereket, akşam seansında bronz madalya mücadelesi verecek.
Haberin Devamı

Sydney Sergi Merkezi Salonu'ndaki oyunların serbest güreş müsabakalarının 3. günü sabah seansında, ilk olarak mindere çıkan 85 kiloda Ali Özen, grubundaki 2. müsabakasında, Atlanta-96'nın gümüş madalyalı ismi Güney Koreli rakibi Mo Hyun-Yong ile karşılaştı. Karşılaşmayı 5-2 sayıyla yitiren Özen, oyunlardan elendi. Özen, sıkletinde ancak 18. olabildi.

130 kiloda madalya umutlarından Avrupa Şampiyonu Aydın Polatçı, ikinci müsabakasında, Özbek rakibi Artur Taymazov karşısında etkili olamadı. 2-0 yenik duruma düşen Polatçı, son saniyede 1 puan daha verince, minderden 3-0 yenik ayrıldı. Grubundaki 2. olarak madalya şansını yitiren Polatçı, sıkletinde 11. sırayı aldı.

69 kiloda Yüksel Şanlı, ikinci karşılaşmasında ABD'li rakibi Lincoln McIlrovy önünde 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı da bu skorla kapadı. İkinci devrede ise tutuk bir güreş sergileyen Şanlı, bir ara 3-2 önde olmasına karşın üst üste puanlar verdi ve karşılaşmadan 6-3 sayıyla yenik ayrılarak grupta 2. sırayı aldı. Böylece elenen Şanlı, sıkletinde 9. sırada kaldı.

İlk 2 müsabakasını yitiren 97 kiloda Ahmet Doğu'nun ise sıkletinde16. sırayı aldığı bildirildi. Öte yandan serbest stilde ayakta kalan tek Türk güreşçisi olan 76 kiloda dünya üçüncüsü Adem Bereket, bronz madalya için Güney Koreli Jae Eui Moon ile akşam seansında karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!