Şenzen'de kazanan ev sahibi raket Na Li

Güncelleme Tarihi:

Şenzende kazanan ev sahibi raket Na Li
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2013 09:52

Şenzen'de zafer, ev sahibi tenisçi Na Li'ye gitti. Sezonun ilk haftasında kazanan diğer isimler ise Serena Williams ve Agnieszka Radwanska oldu.

Haberin Devamı

2013 sezonu üç farklı adreste gerçekleşen turnuvalarla açılırken, WTA Turu'nun yeni duraklarından Şenzen'de büyük ödülü Na Li kucakladı.

Ülkesinde düzenlenen turnuvada bir numaralı seribaşı olarak boy gösteren Çinli Li, şampiyonluk maçında kendisi gibi set yitirmeden adını finale yazdıran Çek Klara Zakopalova ile karşı karşıya geldi. Bu yolda turnuvanın iki numaralı favorisi Marion Bartoli'yi de saf dışı bırakan Zakopalova önünde bir hayli zorlanan dünya yedi numarası, final setinde rakibinin 5-2'den geri gelmesine mani olamadı ancak yeniden toparlanarak 6-3, 1-6, 7-5'lik setlerle sonuca gitmesini bildi.

Teklerde Grand Slam kazanma başarısı gösteren ilk ve tek Asyalı raket olan Li, ev sahibi olduğu organizasyonda vatandaşlarının umutlarını boşa çıkarmazken, yedinci tekler şampiyonluğuna da imza attı. 30 yaşındaki Zakopalova ise 2005 yılında elde ettiği iki turnuva birinciliğine bir yenisini ekleme fırsatını kullanamadı, fakat hafta başında açıklanacak yeni klasmanda iki sıra ilerleyerek kariyerinin en yüksek sıralaması olan 26.'lığa yerleşmeyi garantiledi.

Haberin Devamı

SERENA BIRAKTIĞI YERDEN

Haftanın en yüksek profile sahip turnuvası Brisbane'de ise finalde Anastasia Pavlyuchenkova'yı rahat bir şekilde geçen Serena Williams zirveye çıktı. Viktoriya Azarenka ile kozlarını paylaşacağı yarı final turunu, rakibinin ayağındaki problemden dolayı turnuvadan çekilmesiyle hükmen atlayan Serena, daha önceki maçlarındaki performansını Pavlyuchenkova önünde de korta yansıttı. Rus rakibini 6-2, 6-1'lik setlerle mağlup eden ABD'li yıldız, böylece Amerika Açık ve İstanbul'daki WTA Şampiyonası'nın ardından çıktığı üçüncü turnuvasında da kimseye şans tanımadı.

RADWANSKA GÖZDAĞI VERDİ

Yeni Zelanda'nın Auckland kentindeki turnuvada ise Agnieszka Radwanska sürprize geçit vermedi. Dünya dört numarası Polonyalı, en büyük favori olduğu ASB Klasik finalinde Belçikalı Yanina Wickmayer'e 6-4, 6-4 ile üstünlük kurarken, kendisine kariyerinin 11. tekler şampiyonluğunu getiren hafta boyunca rakiplerine set kaptırmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!