Şenol Güneş: 'Hayvanların yapmayacağı şeyler yapıyorlar'

Güncelleme Tarihi:

Şenol Güneş: Hayvanların yapmayacağı şeyler yapıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 22:45

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ankara'da yapılan hain saldırı ile ilgili çok sert ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yendikleri maçta, galibiyeti hak ettiklerini, ancak ortaya koydukları futbolla keyif vermediklerini söyledi. 

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında sözlerine Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili konuşarak başlayan Güneş, "Maalesef yeni bir acı yaşandı. Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Türkiye'nin başı sağ olsun. Aslında insanlığın öldüğü bir günü yaşıyoruz. Bunu yapanların insan olması mümkün değil. Hayvanların yapmayacağı şeyleri yapıyorlar, insanlıktan nasibi almamışlar, propoganda olarak bunu yapıyor. Bunun ne devletle ne de hükümetle alakası yok. Türkiye üzerine oynanan oyunlarda sadece devlete ve hükümete iş düşmüyor. Etrafımızda böyle kötü niyetli olanlar varsa, bizim de yok etmek için katkımızın olması gerekiyor.Tüm Türkiye'nin başı sağolsun" dedi. 

Haberin Devamı

"KAYBEDECEK ÇOK ŞEYİMİZ VARDI"
Güneş, karşılaşmayla ilgili yaptığı değerlendirmede ise Mersin İdmanyurdu'ndan daha iyi bir takım olduklarını vurgulayarak, "Rakibimiz 3 maçta 7 puan aldı, moralliydi. Kaybedecek bir şeyleri yoktu. Bizim ise bu maçta kaybedecek çok şeyimiz vardı. Bundan sonra kaybedeceğimiz her puan bize pahalıya mal olabilir. O yüzden kazanmayı isteyen bir takım olarak sahaya çıktık. Oyuna hakimdik. Oyuna tarafsız gözle bakıldığında, kazanmamız gerekiyordu ve kazandık" şeklinde konuştu.

"HIZLI VE TEMPOLU OYNAMADIK"
Rakipleri karşısında kendi oyunlarının altında bir mücadele sergilediklerini anlatan tecrübeli teknik adam, şunları kaydetti:"Hızlı ve tempolu oynamadık. Pas yüzdemiz düşüktü, bu da hücumdaki etkinliğimizi azalttı. O keyif veren futbolumuzu da çok az sayıda gösterdik. Defansta ne kadar iyi ve dikkatliysek, hücumda o kadar etkisiz ve başarısızdık diyebiliriz. Orta sahada dinamik değildik. Ancak bu maçın iyi tarafı, akıllı oynayıp üç puan aldıkları için oyuncularımı tebrik ediyorum. Galibiyeti hak ettik mi, hak ettik ama her zaman söylediğimiz futbol keyfini vermedik."  

Haberin Devamı

"ŞARTLARA AYAK UYDURMASINI BİLECEĞİZ"
Güneş, olumsuz hava koşullarının oyunlarını etkileyip etkilemediğiyle ilgili bir soru üzerine, "Negatiflik tabii ki var ama rüzgar veya hakem hatası olacak. Rakip kapanacak, sert oynayacak. Bütün bunlar doğru ama bunlara ayak uydurmasını bileceğiz. İyi top oynayan takımları, kötü zemin, rüzgarlar, hakemin sertliğe izin vermesi gibi durumlar etkileyebiliyor ama bütün bu profesyonel şartlara uyup, akıllı oynayan takımların kazanmak bakımında şansları fazla olur. O kadar pozisyona rağmen geçen maçtaki eksiğimiz de akılcı oynamaktı" ifadelerini kullandı.    

"NECİP VE TOSİC SIFIR HATAYLA OYNADI"
Bir basın mensubunun, Beşiktaş'ın savunmasında görev yapan Necip Uysal ve Dusko Tosic ikilisinin özverili ve sıfır hatayla mücadele ettiğini belirtmesi üzerine siyah-beyazlı teknik adam, "Aynı fikirdeyim. İyiydiler. Defansta iyiydik, ofansta etkisizdik" şeklinde görüş bildirdi. 

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE'YLE İLGİLİ HİÇ KONUŞMUYORUM"
Ligin 23. haftasında oynanacak Fenerbahçe derbisine az bir süre kaldığının hatırlatılması ve bu karşılaşma öncesi bir puan hesabının olup olmadığının sorulması üzerine Güneş, şöyle konuştu:

"Yok, biz bugünü yaşadık. Bugünü yaşamaya da devam ediyoruz. Yarın ve dün yok. Diğer maçlarla ilgili zaten konuşmuyorum. Fenerbahçe'yle ilgili zaten hiç konuşmuyorum. Geçen maçta konuşurken, hakemle ilgili ifadeler kullandım. Rakiple ilgili hiç konuşmam geçmedi. Onun üzerine yorum yapıp, beni neredeyse hastaneye götürüyor arkadaşlar. Tavsiyeleri de var sağ olsun. Doktor da var herhalde."

Şenol Güneş: Hayvanların yapmayacağı şeyler yapıyorlar
YELEK SORUSUNA ESPRİLİ CEVAP
Güneş, karşılaşmada üzerine yelek giydiğinin hatırlatılması üzerine, "İhtiyaç olursa girerim diye düşündüm. Isınmaya başlamıştım" esprisini yaparken, "Mont siyah olunca, hakem rica etti" diye konuştu.

Haberin Devamı

"GÖKHAN, GOMEZ VE OĞUZHAN İYİ DURUMDA DEĞİL"
Siyah-beyazlı futbolcular Gökhan Töre, Mario Gomez ve Oğuzhan Özyakup'un formunda bir düşüş olduğunu düşünüp düşünmediğiyle ilgili soruya, "Gökhan Töre, Gomez, Oğuzhan iyi olduğu zaman, bizim için önemli oyuncu. Şu an için oynadıkları oyun bakımından kendi tempolarının altındalar. Bu bir gerçek" cevabını verdi. 

"BU HAKEMLE İLK DEFA KAZANDIM"
Hakem Barış Şimşek'e övgüGüneş, toplantının son bölümünde müsabakanın hakemi Barış Şimşek'le ilgili değerlendirmede de bulundu.Geçen haftaki hakem yorumuyla bir durum tespiti yaptığını aktaran Güneş, "Bu hakem Trabzonlu ve onunla ilk defa kazandım. Rakip takım antrenörü de memnun galiba. Bu hakemin FIFA kokartı yok, geçen haftaki hakemin var."      

BAKMADAN GEÇME!