Seniors raketler Manavgat’ta yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Seniors raketler Manavgat’ta yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2012 17:30

9. Uluslaraarası Wilson Senyörler Açık Tenis Turnuvası ITF Grade-1 kategorisine 29 ülkeden yaklaşık 500 sporcu katılıyor.

Açılış törenine Ali Bey Club Manavgat Genel Müdürü Kerem Kutbay, Tenis Acentası ve Tenis Okulu Patricio Travel sahibi Wolfgang Riedl, 48 kez Almanya Şampiyonu olan Turnuva Direktörü Thomas Emmrich, yöneticiler, hakemler, kort görevlileri ve sporcular katıldı. Turnuvanın açılış töreni İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Turnuva komitesinin konuşmalarının ardından tesisin animatörlerinin dans gösterileri ve açılış kokteyli ile tamamlandı. 9.

Uluslaraarası Wilson Senyörler Açık Tenis Turnuvası karşılaşmaları Antalya'nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde Ali Bey Club Manavgat Tesislerinde 63 kortta oynanıyor. Turnuvada Rusya, Belarus, Şili, Almanya, Fransa, Gürcistan, Avusturya, Avustralya, Azerbaycan, Büyük Britanya, Kolombiya, Romanya, Polonya, Litvanya, İsviçre, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Latviya, Yunanistan, İrlanda, İspanya, Slovenya, Macaristan, Ukrayna, Hollanda, İsveç ve Türkiye olmak üzere 27 ülkeden yaklaşık 500 usta tenisçi raket sallıyor. Turnuvada kadınlarda ve erkeklerde 35-75 yaş grubundan katılımcılar tekler, çiftler, karışık çiftler ve kaybedenlerin katıldığı teselli dallarında yarışacaklar.

Turnuvaya Türk sporculardan kadınlarda Sibel Kovalyk, Didem Tayfur, Zeynep Aslan, Hatice Akca, Ayşe Sevtap Akdere, Aynur Pesdereli, Stela Penciu, Miyase Giray, Fazilet Divan, Nilgün Keçeci, Ruhan Esen katılırken erkeklerde Tuğrul Savaşer, Osman Nuri Aydın, Nafiz Yılmaztürk, Şakir Yılmaztürk, Osman Vardar, Vezir Balcıoğlu, Tuncer Aksoy, İsmail Serim, Kaya Karamehmet, Mehmet Saltık, Solen Akın, Salih Akyol, Faruk Engin, Hamdi Mermut, Ekrem Hayrat, Eşref Uluk, Alper Efe Erten, Mehmet Uysal, Hüseyin Sagıfoğlu, Oğuz Akbatur, Tuğrul Sunar, Ömer Üren olmak üzere 33 sporcu katılıyor. Ali Bey Club Manavgat de 63 tenis kortunda devam eden turnuvanın ardından ödül töreni yapılacak. Turnuva Kurulu olarak Turnuva Direktörü Thomas Emmrich, Uluslaraarası Tenis Federasyonu’ndan (ITF) yeni Başhakem Nobert Peick, Turnuva Menejeri olarak Ali Bey Club Manavgat Eğlence ve Etkinlikler Müdürü Vedat Görgan görev yapıyorlar.  Yarışmalarda Türkiye Tenis Federasyonu’ndan (TTF) Asistan Hakem olarak Murat Aykaç ve 12 hakem maçları yönetiyor.

Ali Bey Club Manavgat Genel Müdürü Kerem Kutbay, her yıl olduğu gibi bu yılda efsanevi birçok tenisçinin kendilerini onurlandıracağını ifade etti. Kutbay; “2004 yılında ilk kez 84 oyuncu ile başlayan be Senyörler turnuvası; 2005’te 163, 2007’de 282, 2009’da 300 ve nihayetinde 29 ülkeden 654 usta oyuncu ile zirveye çıkarak dünyanın en büyük turnuvalarından biri olmayı başarmış ve turnuvalara arasında yerini kabul ettirmiştir. Bu yıl da 27 ülkenin oyuncuları bu turnuvaya katılmak için tatil cenneti bölgemize gelmişlerdir. Bu yıl toplam 42 kategoride düzenlenen turnuvaya hobi oyuncularının yanı sıra Senyörler Dünya Şampiyonası sıralamasında ilk 10 oyuncuları da katılmaktadır. Yıllarca Uluslaraarası Tenis Federasyonu Dünya Şampiyonaları, profesyonel turnuvalar ve özel tenis etkinliklerini başarı ile düzenleyen organizasyon sahipleri olarak 63 tenis kortu ile Ali Bey Hotel & Resort ve Patricio Travel tecrübeleriyle bu turnuvaya katkıda bulunmaktayız.” diye konuştu. Kutbay; katılımcı oyuncular, Uluslaraarası Tenis Federasyonu (ITF) ve Türk Tenis Federasyonu (TTF) ile emeği geçenlere de teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!