Senex Kongresi'nde genç araştırmacılara katılım bursu

Güncelleme Tarihi:

Senex Kongresinde genç araştırmacılara katılım bursu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 15:11

Senex Kongresi'nde genç araştırmacılara katılım bursu

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) 1-2 Kasım tarihlerinde ikincisi düzenlenecek Senex Kongresi, yaşlılık dönemini ve yaşlanma süreçlerini inceleyen genç araştırmacıları buluşturacak. Kongreye katılacak 5 genç araştırmacıya 500 lira kongre katılım bursu verilecek.

Yaşlanma sürecinin ve yaşlılık döneminin sosyal, davranışsal ve sağlık perspektifinden ele alındığı Senex Kongresi'nde bu yıl 'Hızla yaşlanan bir dünyada; dayanışma, işbirlikleri, mücadele ve etkin müdahaleler hangi zeminde gerçekleşebilir?' sorusu yanıtlanmaya çalışılacak. Kongre bilim kurulu üyelerinden Doç. Dr. Özgür Arun, küresel düzeyde gerçekleşen yaşlanma sürecinde, toplumsal cinsiyet, yaş, etnisite ve sosyal sınıfa bağlı olarak yaşanan konvansiyonel eşitsizlikler ve dijitalleşen bir dünyada çevrimiçinde ortaya çıkan eşitsizliklerin yeni görünümlerinin bilim insanları, araştırmacılar, uygulayıcılar ve yaşlılar tarafından kaygıyla izlendiğini söyledi. Doç. Dr. Arun, “Eşitsizliklere karşı, bulguya dayalı, kavrayışçı ve ilişkisel bir perspektif sunmak, akademik disiplinler arasında işbirlikleri oluşturarak yaşlanma alanına etkin bir bakış geliştirme gereğini doğurmaktadır" dedi.

GENÇ ARAŞTIRMACILARA BURS

Genç bilim insanları için yaşlanma ve yaşlılık alanında ufuk açıcı çalışmaların özendirilmesi amacıyla bu yıl kongreye katılacak 5 genç araştırmacıya 500 lira kongre katılım bursu verilecek. Genç araştırmacıların çalışmaları 'kör hakem' süreci ile değerlendirilecek. Kongreye, yüksek lisans veya doktora çalışmalarını halen sürdüren ya da lisansüstü tezlerini tamamlamalarından itibaren 2 yıl geçmemiş araştırmacılar başvurabilecek. Başvurular 17 Ağustos'ta sona erecek. Kongrenin diğer bilim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Aksu Bora, Ayşe Gündüz Hoşgör, Ebru Barçın, İsmet Koç, Jason K. Holdsworth, Nadir Suğur ve Türkan Yılmaz.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!