Senaryo

“Beşiktaş’ta transfer bitmez” diye bir slogan var. Söyleyenin de, dinleyenin de göğsü kabarıyor. Ama transfer denilen şey tek taraflı olmaz.

Haberin Devamı

Sadece milyon dolarlar harcayıp oyuncu almak değildir transfer. On liraya alıp yüz liraya satmak da transferdir. Hatta daha hayırlıdır. Kulübünüzü borç batağına sürüklemez. Sonradan dilimize yerleşen yabancı kelimeleri hep işimize geldiği şekilde kullanmayalım. Komik olmayalım..
Topla en çok Hakan oynadı
Maçın başlarında topla en çok oynayan Beşiktaşlı oyuncu kaleci Hakan. O kadar çok geri pası yapılıyor ki, topla en çok oynayan oyuncu kaleci oluyor. Sebebi basit. Yüzü kendi kalesine dönük olan orta saha ve bek oyuncuları  pas verecek arkadaş bulamayınca, topu mecburen kaleci Hakan’a veriyorlar. Hakan’ın da bu pasları pek sevmediği her halinden belli. Doğrusu stoperlerin derinlik vererek top alması ve oyuna sokmasıdır. Bu şekilde topa sahip olma şansınız yükselir ve oyunun hakimi olursunuz. Beşiktaş’ın defansta oyun kuruluşunu çalışması lazım. Yoksa bu maçta da olduğu gibi bir sürü gereksiz geri pası ve pas hatası olur.
Misafirperver Zapo
İlk yarıda karşılıklı gol pozisyonları var. En etkili pozisyonumuzda Nihat, Nobre ve Bobo topu içeri atamıyorlar. Çünkü rakip defans top kaleye girene kadar müdafayı elden bırakmıyor. Gol ikram etmiyor. Biz misafirperveriz ya ikram bol. Hakan boşa çıkarak Portolulara, “Hoşgeldiniz” diyor. Diğer kaleciler formdayken bu Hakan ısrarını anlayamıyorum. Zapo’da misafirperverliğimizi öğrenmiş olacak ki skor 0-2 oluveriyor.
Rakip kırmızı kart görüp eksilince mecburi değişiklikten dolayı Falcao’dan kurtulduk. Ama rakipte Hulk diye bir oyuncu var. Cüssesinden beklenemeyecek hareketlilik ve sürat var. Biraz Avrupa futbolunu takip edenler bu oyuncuyu iyi bilir. “Beşiktaş’ta transfer bitmez” diyenlerin dikkatine. Robinhood peşinde koşmayın. Hulk’ta bir kahraman. Üstelik Beşiktaş’a daha uygun.
Rijkaard, Galatasaray’a ilk geldiğinde alternatifli kadrosuyla iyi işler başarmıştı. Ancak sakatlıkların çoğalmasıyla yaşanan kadro sıkıntısında gördük ki Rijkaard kriz değil pahalı takım hocası. Aynı senaryoyu Beşiktaş’ta da mı göreceğiz. Maazallah..

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Portolu Hulk’u ve onun süratini.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın defansif anlayışını.

DİKKAT

Beşiktaş’ın artık son dakika çabaları maç kazanmaya yetmiyor. Kadroyu ona göre hazırlamak lazım.

Yazarın Tüm Yazıları