Semih'i alsaydı 1-0 önde başlardık

Güncelleme Tarihi:

Semihi alsaydı 1-0 önde başlardık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2011 00:00

EURO 2012 kaderimizi belirleyecek Hırvatistan maçları öncesi A Milli Takım aday kadrosu dün açıklandı.

Haberin Devamı

Hollandalı hoca, Caner, Ozan ve Halil’i kampa çağırdı.11 ve 15 Kasım’da oynayacağımız maçlar için Mehmet Topuz ile Semih’in kadroya alınmaması
ise tartışmalara yol açtı.

Euro 2012 kaderimizi belirleyecek karşılaşmalar öncesi Hırvatların kabusu Semih’in kadro dışı kalması şaşkınlık yarattı.

Teknik Direktör Guus Hiddink’in belirlediği 24 kişilik aday kadroya uzun bir aradan sonra F.Bahçeli Caner ile Bursasporlu Ozan İpek ile Trabzonsporlu Halil Altıntop çağrılırken, Mehmet Topuz’un yanısıra Semih Şentürk’ün alınmaması tartışma yarattı. Hürriyet yazarları, Mehmet Topuz ile Semih’in aday kadroda bulunması gerektiğini, çağrılmamalarının hata olduğu fikrinde birleşti.

11 ve 15 Kasım’da oynayacağımız kritik Avrupa Şampiyonası elemeleri play off maçları öncesi Caner ile Ozan 13 maç sonra aday kadroya çağrıldı. Hiddink, iki oyuncuyu en son ay yıldızlıların 11 Ağustos 2010’da Romanya ile yaptığı özel maçın kadrosuna davet etmişti.

Haberin Devamı

Yarın toplanıyorlar

Son olarak geçen yıl ekim ayında Almanya ve Azerbaycan ile yapılan Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı kadrolarına dahil edilen Halil ise 9 maç sonra kadroya dahil edildi. Yarın akşam 21.00’den itibaren Swissotel’de toplanacak olan ay yıldızlılar ilk çalışmasını R.Tayyip Erdoğan Stadı’nda pazartesi günü saat 19.00’da yapacak.

Alternatifi çok- ERMAN TOROĞLU

SORUMLU Hiddink. Kafasına göre bir milli takım belirliyor. Başarılı olursa parasını alacak, kimsenin sesi çıkmayacak. Başarısız olursa yine parasını alacak. Tek fark o zaman fazla ses çıkacak. Kaybedeceği bir şey yok. Milli Takım’da rekabet ortamı yok. Servet alternatifsiz olduğu için kadroda, Mehmet Topuz ise alternatifi olduğu için yok.

Neden yoklar?- ALTAN TANRIKULU

ALINANLAR doğru seçim. Ben olsam Vederson ve Mehmet Topuz’u da alırdım. Bu iki futbolcu hem güçlü hem de mevkilerinin en formda ve sağlam isimleri. Neden yoklar, anlayamadım. İç sahada pasif oynar, rakibi umutlandırırsak ve onlara gol attırırsak işimiz zor. Baskılı oynamalı ve akıllı savunma yapmalıyız.

Topuz’u alırdım- HAKAN ÜNSAL

Haberin Devamı

CANER kadar Mehmet Topuz da milli formayı hak etmişti. Hiddink, daha teknik, daha estetik oyuncuların olduğu bir orta saha istiyor. Ama bizim de koşan, dirençli ve mücadeleci oyuncuya ihtiyacımız var. O yüzden Mehmet Topuz kadroya alınmalıydı. Tur için burada en kötü gol yemeden elde edeceğimiz beraberlik bile işimize çok yarayacak.

Doğru isimler -İLKER YASİN

HİDDİNK’in, Mehmet Topuz ile Semih’i kadroya almaması şaşırtıcı değil. Mehmet Topuz da henüz maç ritmi yok. Sakatlıktan yeni çıktı. Semih ise eski Semih değil. Aykut Kocaman da onda ısrar etmiyor. Hırvatlara son dakika golü attı ama, 2008’deki Semih ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Hiddink, doğru isimleri kadroya çağırdı.

Haberin Devamı

Ön yargı var- ERCAN SAATÇİ

SEMİH’in çağrılmaması fiyasko. Hırvatistan’a son dakikada gol atan bir santrforun kadroda olması, karşı takımı psikolojik olarak etkilerdi. Semih de Mehmet Topuz da mutlaka olmalıydı. F.Bahçe’ye karşı artık mlili takımda da ön yargı var. Şansımız ise yüzde 50. Kadro olarak iyi ama takım olarak kötü bir dönemdeyiz.

Tecrübe önemli- BAYRAM AYDIN

HIRVATİSTAN maçlarının telafisi yok. Bu yüzden formda ve tecrübeli isimler kadroda olmalıydı. Doğru bir tercihle Caner çağrılıyorsa, Mehmet Topuz da aynı şekilde kadroda olmalıydı. Semih’i düşünmemek ise çok mantıksız. Ne kadar formsuz olsa da bu tip maçların tecrübesine sahip. Bu kadroyla Hırvatistan karşısında işimiz zor.

Haberin Devamı

iŞTE MiLLi TAKIM ADAY KADROSU

- Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Caner Erkin (Fenerbahçe)
- Tolga Zengin, Remzi Giray  Kaçar, Burak Yılmaz, Halil Altıntop (Trabzonspor)
- Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Hakan Balta, Selçuk İnan, Kazım Kazım (Galatasaray)
- Ömer Toprak (B.Leverkusen)
- Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı (Beşiktaş)
- Hamit Altıntop (Real Madrid)
- Gökhan Töre  (Hamburg)
- Mehmet Topal  (Valencia)
- Arda Turan (A.Madrid)
- Ozan İpek  (Bursa)
- Umut Bulut (Toulouse)
- Sinan Bolat  (S.Liege)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!