Semih o golü anlattı

Güncelleme Tarihi:

Semih o golü anlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2008 07:50

Milli Takımımız, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hırvatistan karşısında yarı final mücadelesi veriyor. İşte bu dev maçla ilgili yorumlar...

Haberin Devamı

Maç Sonu Açıklamaları:

HÜRRİYET YAZARLARININ MAÇ YORUMU

Azmin eseri (Can BARTU)

ENTERESAN bir takımız. Portekiz maçı hariç diğer oynadığımız her karşılaşmayı son dakikada çevirdik. Bu da futbolcuların sahadaki azmidir. Teknik, taktik ile olan bir iş değildir bu.

İnancın zaferi (Esat YILMAER)

ŞURASI bir gerçek ki, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın mucizesi Türk takımı.


Herkese Teşekkürler (Erman TOROĞLU)

BENCE şu ana kadar oynadığımız en iyi rakipti Hırvatistan... Bu turnuvadaki en dengeli, en mantıklı futbolumuzu da gene Hırvatlara karşı oynadık.


Yaşam inanmaktır (Altan TANRIKULU)

“Şimdi orada olmak vardı ya”, dersiniz arkanıza yaslanıp televizyonda seyrederken maçı. Bütün bir ülke adına mücadele eden takımınızı desteklersiniz, bazen Türkiye’nin bir ucunda, bazen İsviçre’deki bir Fanzone’da, bazen de Ernst Happel’de Hırvatlar’ın arasında..

Haberin Devamı


Türklerle maç asla bitmez (Ercan SAATÇİ)

HAYIR bu yetmez..
Yetmeyecek de.. Sırada Almanya var.
Sırada final var.
Sırada şampiyonluk var.
Bunu hakettik. Hem de anamızın ak sütü gibi hak ettik.

Haberin Devamı

Meriç Tunca (hurriyet.com.tr)

Hadi şimdi de konuşun bakayım 

Semih, uzatmanın uzatmasında attığı golle 119'uncu dakikada büyük hata yapan ve umutlarımızı tüketen Rüştü'yü de, maç içinde yanlış değişiklikler yapan Fatih Terim'i de ipten aldı ve Türkiye'yi adeta tek başına yarı finale taşıdı.. Semih'in attığı gol 122'nci dakikada geldiğine ve Ay-Yıldızlı ekibimiz Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez yarı finale yükseldiğine göre şimdi bazı ukalalara sormak lazım; Neymiş. Demeki ki uzatmanın da uzatması oluyormuş.. Semih Kayserispor'a maçın normal süresinin bitiminden 9 saniye sonra gol attığında olmadık laflar söyleyenler, bu çocuğa ''Futbolcu falan değil'' diyenler bakalım şimdi utanacaklar mı?. ama bence utanmazlar. Çünkü onlar utanmaz adamlar..

Haberin Devamı

Semih Şentürk (Milli Futbolcu) 

Sonradan girdiğimde de ilk 11'de oynadığımda da hep aynı performansla oynuyorum. gol tamamen bir mucizeydi. Topu önümde buldum ve Allah'ın verdiğği güçle vurdum.

Recep Tayyip Erdoğan (Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı)

Çok çok mutluyuz. Hırvatistan'ı burada çok çok çileli bir karşılaşma sonucunda eledik. Ümitsiz olmadım, Tuncay'ın bir hareketi vardı, 'hep beraber yüklenelim' diye. O anda Semih o hareketi yakaladı.

Penaltılara kalınca bu turu geçeceğimizi hissettim. Ülkemizin bunlara ihtiyacı var.

Fatih Terim (Milli Takımlar Teknik Direktörü) 

Böyle bir hatalı gol beklemiyordum. Hiçbir zaman penaltı çalıştırmadım. Çocuklarımı alınlarından öpüyorum. Çocuklar maçın hakemin düdüğüyle başlayıp hakemin düdüğüle bittiğini öğrendiler.

Haberin Devamı

Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Halkımıza çok güzel bir hediye. Bütün ülkeye hediye olsun.

Devre Arası Yorumları:

Meriç Tunca (hurriyet.com.tr)

BİRİ SABRİ'Yİ MARKE ETSİN

Milli Takımımız mı maça iyi başladı?. Yoksa Hırvatlar mı biraz korkak ve temkinliydi? Bunun yorumunu ilk 20 dakika sonrasında gördük.. Belli ki Aurelio ve Servet'in olmaması Hırvatlar'ı olumsuz yönde etkilemiş. Gol için acele etmeyen bir oyun planı içindeydiler. Ama Allah'ı var 20'nci dakikadan sonra adamlar özellikle sağdan getirdikleri ataklarla kalemizde bayağı etkili oldular.. Hatta bu atakların birinde top kale direğimizin içinden geri geldi.. Bu topun gol olmaması diğer karşılaşmalarda olduğu gibi bizim şansımızdı..

Haberin Devamı

Hırvatlar'ın bu derece etkili olmasında Sabri'nin atağa çıkarken kaptırdığı topların yanısıra görev bölgesini sık sık terketmesinin de etkisi büyüktü.. İlk yarıya şöyle bir bakarsak son 2 maçın yıldızı Arda'nın yansıra Nihat ve yerinde oynamayan Hamit'in etkisiz olduğu göze çarptı. Bence ikinci yarı Fatih Terim şunu yapabilir. Ayhan oyuna girer, Kazım çıkar, Hamit sağ kanatta Sabri'nin önünde oynar.

Bir başka çözüm de hiç işlemeyen sol kanada Uğur'un alınması. Uğur geride kalan karşılaşmalarda nedense şans bulamadı. Bu maç tam onun maçı olabilir. Tabii Terim onu ikinci yarıda sahaya sürerse.. Devre arasını bekleyelim bakalım. Mehmet Topal ve devre sonlarına doğru sakatlanan Tuncay sekerek oynuyor.

Olur da Topal ya da Tuncay ikinci yarıya çıkamazsa Ayhan yine sahaya sürülecek ilk isim olabilir. Türkiye bu düzende ikinci 45 dakikada gol bulabilir mi derseniz, ''Çok zor'' derim..

Turgay Şeren (hurriyet.com.tr)

İlk yarı başa baş bir mücadele yaptık. Ayrıca şanslıydık da. Çünkü Hırvatlar'ın yüzde yüz bir gol pozisyonu üst direkten geldi. Başka bir oyuncu arkadan geldi vurdu, o da üstten dışarı çıktı.

Açıkçası Tanrı ve şans bizimle beraber.

Fatih Terim'in oyuncu değişimi konusunda kadrosu bir hayli kısıtlı. Elimizde oyuncu yok. Bu kadroyla ilk yarıyı çıkardıysak, ikinci yarıda da birşeyler yapmak lazım...

Rıdvan Dilmen (Lig Tv)

Herşey yolunda gidiyor. Rakibi korkuttuk. Kora kor bir mücadele oluyor. İkinci yarıyı, kenardan gelecek oyuncular da etkileyecek. Rakibin en tehlikeli oyuncusu Modric ve biraz da Sabri...

Maç Öncesi Yorumları:

Recep Tayyip Erdoğan (Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı / Lig Tv)

Bu karşılaşmanın Hırvatistan'la yaptığmız maçlarda milat olmasını istiyorum. İlk galibiyetimizi alıp yarı finale devam edelim. Bu aşkı bu inancı teknik kadromuzda, yöneticilerimizde ve futbolcularımızda gördük. İsviçre ve Çek Cumhuriyeti maçında gösterdik. Türkiye iki maçta da bunu ıspatladı. İnşallah bugün galibiyetle döneriz.

Sakatlarla ilgili ne söyleceksiniz?

Kadromuzdaki sakatlıklar sıkıntı. Ama hiçbir zaman teknik direktörler bu sıkıntıları göz ardı ederek kadroyu hazırlamaz. Fatih Hocamız da buna göre kadrosunu hazırlamıştır. Yerine oynayacaklar da Servet'i aratmaz.

Maç sonucu tahmininiz var mı?

Başarı bekliyorum.
 
Servet Çetin (Milli Futbolcu, Lig Tv)

Eğer biraz oynama şansım olsaydı, oynayacaktım. Ama doktorlar bunun imkansız olduğunu söylediler.

Slaven Bilic (Hırvatistan Teknik Direktörü, Lig Tv)

Maç öncesinde Ernst Happel Stadı'ndan canlı yayına bağlanan Lig Tv muhabiri Bahri Havadır, Slaven Bilic ile Servet Çetin arasında geçen kısa görüşmeyi şöyle anlattı: Bilic, Servet'e 'Çok iyi oyuncusun. Seni dikkatle takip ediyordum. Sakatlanmandan dolayı çok üzgünüm"

Bu arada Bahri Havadır, Servet Çetin'in en az 4 hafta sahalardan uzak kalacağını da söyledi.

Hasan Doğan (Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, Lig Tv)

Bu bizim 3. kader maçımız. Çek maçı havada geçti. Kazanmayı çok arzu ediyoruz. Hırvatistan güçlü bir rakip. Ama bizim ekibimizin de bir milli ruhu var. Eğer bu turu geçersek, bu Türk futbol tarihinin en büyük günü olur, Türkiye için de bayram olur. Kaybedersek de çocuklarımızın alınlarından öperiz.

Tuncay'a senden 2 gol bekliyorum dedim. Geçen sefer de Nihat'a söylemiştim.

Şenes Erzik (UEFA Asbaşkanı, Lig Tv)

Tarihi bir gün. Dünyanın en önemli şampiyonası Avrupa Şampiyonası. Buraya tesadüfen gelmedik. Hem İsviçre hem de Çek maçı bütün gözleri bizim üzerimize dikti. Yarı finale çıkarsak tarihimizin en büyük başarısı olacak. Çocuklar görevlerini fazlasıyla yaptılar ama görev henüz bitmedi.

Pierre van Hooijdonk (Lig Tv)

Servet yok, çok önemli bir oyuncu. Ne diyorsun?

Servet'in yokluğu büyük bir sorun çünkü büyük bir oyuncu. Futbolda böyle şeyler olabilir. Oynayan oyuncular üzerine düşünmeliyiz. Oynamayanlar üzerine değil. Onun yerine oynayanlarda Servet'in görevini yapabilecektir.

Nihat, Hırvatlar'ın oyun kurucularına karşı yalnız kalır mı?

Kaptana destek verecek kişi Tuncay olmalıdır. Arda da Mehmet Topal'ı ön liberoda yalnız bırakmamalı.

Mustafa Denizli (Lig Tv)

Volkan'ın bir kayıp olduğunu düşünmüyorum. Çok samimi söylüyorum. Hırvatistan'ın karşısında son derece çevik ve çabuk bir oyuncu olmalı. Rüştü de böyle bir oyuncu.

Hırvatistan'a baktığın zaman ceza alanı içerisinde topla çok çabuk oynayan oyuncular var. Bu açıdan zaaf yaşayabiliriz. Biz eğer defansımızı kalemizden uzak tutarsak rakibe avantaj sahlayabiliriz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!