Selçuklu tarzı Türk Beyleri Kent Meydanı

Güncelleme Tarihi:

Selçuklu tarzı Türk Beyleri Kent Meydanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 12:57

Selçuklu tarzı Türk Beyleri Kent Meydanı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ETİMESGUT Belediyesi tarafından 2012'de hizmete açılan Türk Beyleri Kent Meydanı, 16 büyük Türk Devleti'nin kurucularının anıtlarına ve bayraklarına ev sahipliği yapıyor. 
Ramazan etkinliklerinin yapıldığı meydana gelen vatandaşlar, ecdat anıtlarına büyük ilgi gösteriyor. Türk devletlerinin kuruluş ve yıkılış tarihlerinin yer aldığı anıtları yakından inceleyen vatandaşlar, Türk tarihini de öğrenme fırsatı buluyor. Elinde kılıçlarla atalarını gören minikler, oyuncak kılıçlarını alarak hatıra fotoğrafları çektiriyorlar. Selçuklu revak mimarisinden izler taşıyan meydanda ayrıca 3'ü taç kapı, 2'si kemerli kapı olmak üzere 5 ana kapı bulunuyor. Kapıların şekli ve süslemeleri tarihi kale kapılarını hatırlatan meydanda; güneş, yağmur, kar gibi unsurlardan korunma amaçlı işlevsel sütunlar da yer alıyor. Meydanın tabelasında Selçuklu kültür ve sanatının temel figürlerinden biri olan sekiz köşeli yıldız yer alıyor. Yıldız içerisinde de 'Merhamet, şefkat, sabretmek, doğruluk, sır tutmak, sadakat, cömertlik, rabbine şükretmek' öğütleri bulunuyor.
Her yıl düzenlenen Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'ne ev sahipliği yapan meydanda, ramazan etkinlikleri öncesinde yöresel ürünler fuarı, yapı fuarı gibi çeşitli organizasyonlar düzenlendi. 80 bin kişilik meydanda ayrıca, kapalı stantlar hizmet veriyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!