Selçuk Yula'nın anısına

Futbola ait ilk anılarımın yayıncı kuruluşu habire o maçları yayınlar.

Haberin Devamı

O maçlarda golleri hep Selçuk Yula atar, golün tekrarında ekrandaki “R” harfinin üstüne, hep Selçuk Yula’nın ağır çekimde dalgalanan saçları düşer.


O maçlarda Murat Ünlü “Selçuuuk! Gooool!” diye öyle bir bağırır ki, işsiz kalsa Güney Amerika radyosunda maç anlatır.

Spora ait aldığım derslerin verildiği okulun Mahmut Hoca’sı babamsa, örnek talebesi Selçuk Yula’dır. Çünkü futbolu seviyorsam, babamın Mersin İdman Yurdu maçını izlerken kurduğu o cümle yüzündendir: “Haksız penaltıydı, Selçuk dışarı vurdu.”

Selçuk Yula’ya veda, benim için; hayatımın en güzel zamanlarına, çocukluğuma vedadır. Selçuk Yula’ya veda seksenlerin ruhuna vedadır.

Haberin Devamı

Aslında, Adile Naşit öldüğünden beri seksenlerde çocuk olanların öl öl bitmez çocuklukları. Ama bu defa bitti. Çocukluğumuzun fon müziği Ferdi Özbeğen’den sonra Selçuk Yula da öldüyse seksenlerin ruhu ölmüştür. Bu defa bitti.

Onlar öldüyse; perma ölmüştür, espadril, çay bahçeleri, Fruko ölmüştür.

Vatka, yazlık gazinoların renkli ampulleri, kotun içine sokulan kazaklar, kelebek tokalar ölmüştür. Atlantis’ten Gelen Adam ölmüştür, A yüzünün birinci şarkıları, Uzaylı Zekiye, kutu kolanın kapağını çekip çıkarmak ölmüştür.

Hesap makinesine leblebi yazmak, kâğıt pipetler, “Bir kalem, bir pergel, bir de çikolata alacağım bakkal amca!”, beta video kasetler, tozluk ve taytla aerobik yapan ablalar ölmüştür.

Mavi Ay, Nena posterleri, lambri, kokulu silgi, 9 voltluk pile dilini değdirmek, Clementine, tüftüf, Komodor 64 ölmüştür. “Kalk yerine yat!” ölmüştür.

Esteban, He-man, Yakari, Solo Test ölmüştür. Beyaz Gölge ölmüştür, necefli maşrapa, Meybuz, Pinokyo bisiklet, Turbo sakızından çıkan kâğıtlardaki arabalar, Uçan Kaz Morton ölmüştür.

Haberin Devamı

“Abanmayacaksın, teknik vuracaksın!” ölmüştür. Kartondan bebeklerin kâğıttan elbiseleri, Komançero, Uğurlugiller, Peder Hose, Hayat Ansiklopedisi, şemsiye çikolata, renkli kolonya küpleri, cam macunu ile oynamak ölmüştür.

“Ama bunu söylemenize gerek yok ki, ben yapınca alışverişi zaten alıyorum satış fişi” ölmüştür. Fotoromanlar, Erol Evgin’le evlenme hayalleri, Sam Whitmore’a âşık olmak, Dandin Sevimli Dev ölmüştür. Prekazi’nin o müthiş golü ölmüştür…

Babam, Selçuk Yula'nın Bordeux maçındaki golünden sonra sevincinden radyoya sarılmıştı. Babam da yok, radyo da yok, Ferdi Özbeğen de yok, artık Selçuk Yula da yok.

Başkasını bilmem, benim çocukluğum ölmüştür.

Yazarın Tüm Yazıları