Selçuk’ta 10. Kültür Ve Sanat Festivali Başladı

Güncelleme Tarihi:

Selçuk’ta 10. Kültür Ve Sanat Festivali Başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 13:35

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (SÜ) SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN 10. KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ, REKTÖRLÜK ÖNÜNDEN BAŞLAYIP ANIT ALANI’NA KADAR SÜREN ‘KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ’ İLE BAŞLADI.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 10. Kültür ve Sanat Festivali, Rektörlük önünden başlayıp Anıt Alanı’na kadar süren ‘Kortej Yürüyüşü’ ile başladı.
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nden başlayan yürüyüşe Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Genel Sekreter Fazilet Uyar, dekanlar, müdürler, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yürüyüşte öğrenci toplulukları ellerinde bayrak ve flamalar ile renkli görüntüler oluşturdu. Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin enstrümanlarıyla renk kattığı yürüyüşe, Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu’nun renkli kıyafetleriyle sahneledikleri oyun büyük beğeni topladı.
Selçuk Üniversitesi olarak kültür ve sanat festivalinin başlangıcını yaptıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Üniversite olarak sosyalleşmeye çok önem veriyoruz. Yıl içerisinde çoğunluğunu üniversitedeki öğrenci topluluklarımızın gerçekleştirdiği çok sayıda aktivite yapılıyor. Bu kortejle başlayan ve 4 gün boyunca kampüsümüzde devam edecek olan kültürel ve sanatsal aktivitelerin öğrencilerimiz, üniversitemiz çalışanları ve Konya için coşkuyla geçmesini diliyorum” dedi. Festival kapsamında ayrıca ikinci kortej yürüyüşü ile meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi. Daha sonra Alaeddin Keykubat Kampüsün’de devam eden festival coşkusu Çim Saha’da zirveye ulaştı. Açılan birbirinden farklı stantlarda, sponsor firmaların ve öğrenci toplulukları tarafından çeşitli etkinlik ve eğlenceli aktivitelerin yer aldığı festival kapsamında öğrenciler doyasıya eğlendi.
CECELİ RÜZGARI
Şenliklerin açılışında ünlü sanatçı Mustafa Ceceli sahne aldı. Aralıklarla yağan hafif yağmura rağmen, Mustafa Ceceli’nin şarkılarıyla eğlenen yaklaşık 20 bin öğrenci, Ceceli’nin sahne performansıyla unutulmaz dakikalar yaşadı. Ceceli, Selçuk Üniversitesi öğrencileriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda söz alan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, festival coşkusunun Mustafa Ceceli ile start aldığını ifade ederek bu coşkunun hafta boyunca devam edeceğini söyledi. Ardından Prof. Dr. Özcan, Mustafa Ceceli’ye günün anısına çiçek takdim etti. Festival kapsamında Zara, Halil Sezai ve Ferhat Göçer, Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde hayranlarıyla bulaşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!