Selçuk kurtuluş coşkusunu konser ve cimnastik gösterisi ile yaşadı

Güncelleme Tarihi:

Selçuk kurtuluş coşkusunu konser ve cimnastik gösterisi ile yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 11:17

Selçuk kurtuluş coşkusunu konser ve cimnastik gösterisi ile yaşadı

Haberin Devamı

İZMİR'in Selçuk ilçesinin düşman işgalinden kuruluşunun 96'ıncı yıldönümü, şarkıcı Ümit Besen ve Pamela'nın sahne aldığı konserlerle kutulandı. Gece, ışık, havaifişek gösterisi, Onuncu Yıl ve İzmir Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Selçuk'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı nedeniyle düzenlenen 49. Selçuk Efes Festivali'nin beşinci günü renkili görüntülere sahne oldu. Kültür, sanat ve sporu UNESCO kenti Selçuk'ta birleştiren festivalin beşinci günü etkinlikleri kapsamında, Selçuk Pazaryeri'ndeki 8. Uluslararası Artemis Ephesia Cimnastik Festivali ile başladı. Bir fitness kulübünün öncülüğünde düzenlenen festival için farklı il ve spor kulüplerden gelen yaklaşık 300 sporcu, performanslarını ortaya koydu. Festivale öncülük eden Fitness Club'ın sahnelediği 'Kurtuluştan Kurulaşa' adlı gösteri uzun süre alkış aldı.

Festival öncesinde, Ayşe Begüm Onbaşı, Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak gibi Türkiye'yi yurt dışında temsil eden başarılı sporcular için bir katefetayada düzenlenen imza gününe özellikle çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

KONSERLE COŞTULAR

8. Uluslararası Artemis Ephesia Cimnastik Festivali'nin ardından Selçuklular kurtuluş coşkusunu bir müzik ziyafeti ile taçlandırdı. Ümit Besen ve Pamela beraber ve sola şarkılarıyla Selçuklular'a güzel bir gece yaşattı. Ümit Besen'in 'Tahta Masa', 'Okul Yolu', 'Islak Mendil', 'Nikah Masası' gibi hafızalarda yer edinen şarkılarıyla geçmişe yolculuk yapan Selçuklular, son dönemde arabesk parçalara yaptığı coverlarla dikkat çeken Pamela'nın şarkılarıyla da coştu. Şarkılarıyla kuşakları birleştiren Pamela ve Ümit Besen son dönemde büyük beğeni toplayan 'Seni unutmaya ömrüm yeter mi' şarkısını Selçuklular hep bir ağızdan söyledi.

Ümit Besen ve Pamela'nın konserinin ardından AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, her iki şarkıcıya günün anısına çiçek verip, Artemis heykelciği hediye etti. Konser sonrasında Selçuk'un Almanya'nın Siegburg şehri ile kardeş şehir olmasının 25'inci yılı şerefine Siegburg Kardeş Şehirler Başkanı Manfred Hagen'a Başkan Bakıcı tarafından plaket verildi.

Festival, ışık ve havaifişek gösterisi ve alanı dolduranların hepbir ağızdan söyledikleri  Onuncu Yıl ve İzmir Marşları'nın okunmasıyla sona erdi.

49. Selçuk Efes Festivali, bu akşam Selçuk Pazaryeri'nde gerçekleştirelecek Kurtalan Ekspres konseri ile sona erecek.

SELÇUK (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!