Selçuk Efes Kent Belleği'ne ziyaretçi akını

Güncelleme Tarihi:

Selçuk Efes Kent Belleğine ziyaretçi akını
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 12:57

Selçuk Efes Kent Belleği'ne ziyaretçi akını

Haberin Devamı

SELÇUK Efes Kent Belleği, ziyaretçi sayısını geçen yıl, bir önceki yıla oranla ikiye katlayıp, 9 bin 689'a çıkardı.
Selçuk Efes Kent Belleği, geçen yıl, ilçedeki eğitsel ve bilimsel toplantıların, öğrenci ziyaretlerinin, şiir dinletilerinin, oyuncak ve resim sergilerinin adresi oldu. Selçuk Efes Kent Belleği, yıl boyunca düzenlenen etkinliklerin yanı sıra aralarında sekiz farklı üniversite öğrencisinin de bulunduğu 9 bin 689 ziyaretçiyi ağırladı. Belleğin ziyaretçi sayısında 2015 yılına göre yüzde 50 oranında artış kaydedildi.
Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Kırkyama Kursu'na katılan kadınlar ve öğrenciler tarafından düzenlenen pek çok serginin de adresi olan Selçuk Efes Kent Belleği'nin kentin hafızası olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, "Bu hafızaya sahip çıkmak ve onu geliştirmek hemşehrilik bilincinden kaynaklanan görevimizdir. 2016 yılı da Selçuk Efes Kent Belleğimiz'de birbirinden anlamlı etkinlikler gerçekleşti. Kadınlarımız, çocuklarımız burada çeşitli sergiler açtı. Bu etkinliklere Selçuk'un yanı sıra, çevre ilçe ve illerden gelen pek çok kişi de dahil oldu. Bunun yanı sıra Selçuk Efes Kent Belleği'nin ziyaretçi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 50 arttı. Bu da ilçemiz adına bizi çok mutlu etti. Amacımız Selçuk'umuzu sanat ve spor alanlarında da hak ettiği noktaya taşımaktır" dedi.
PEK ÇOK ETKİNLİĞE EVSAHİPLİĞİ YAPTI
Selçuk'un yüzlerce yıl öncesine uzanan tarihinin kayıt altına alındığı Selçuk Efes Kent Belleği'nde geçen yıl içerisinde düzenlenen ve başta çocuklar olmak üzere yetişkinlerin dahi ilgisini çeken "Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi" ile geçmişte kalan sokak oyunları ve oyuncaklar günümüz çocuklarına tanıtıldı. Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali kapsamında düzenlenen sergide çocuklar tahta, tel, bez gibi malzemelerden yapılan kukla, bebek, arabalar, abaküs, tren, misket gibi oyuncuklarla tanışma fırsatı buldu. Bunun yanı sıra çocukların çember çevirme, ip, top oynama sokak oyunlarıyla da tanıştığı sergi, 2016 yılında Selçuk Efes Kent Belleği'nin en çok ziyaret edilen etkinleri arasında yer aldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Selçuk Efes Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Sempozyumu öncesinde akademisyenler yine Selçuk Efes Kent Belleği'nde bir araya gelerek bu önemli sempozyum öncesinde fikir alışverişinde bulundu.
Birçok sergi ve etkinliklere ev sahipliği yapan Selçuk Efes Kent Belleği'ne bu yıl, elektrik mühendisi Aykut Sani Ünver, yapımı iki yıl süren Çamlık Tren İstasyonu Maketi'ni hediye etti. 1/87 ölçeğiyle yapılan, 12 volt elektrik sistemiyle çalışan ve istasyon çevresinde yer alan figürlerin aslına uygun olarak konumlandığı maket, geçen ekim ayında Selçuk Efes Kent Belleği'ndeki yerini aldı. Maket ziyaretçilerin büyük beğenisini topluyor.
Selçuk Efes Kent Belleği hafta içi 08.30 - 17.30; Cumartesi günü ise 10.00 - 17.30 saatleri arasında ziyarete açık.
SELÇUK (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!