Sel riskine karşı kriz masası kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Sel riskine karşı kriz masası kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2009 00:00

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yoğun yağış ihtimaline karşı kriz masası ile acil müdahale merkezleri oluşturdu.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan başkanlığında kriz masası oluşturulduğu bildirildi.

İtfaiye Daire Başkanlığı ve ASKİ’nin desteğiyle ayrıca 11 acil müdahale merkezi kurulduğu ve ‘’riskli bölge’’ olarak belirlenen ‘’Dikmen 1-2-3-4-5 etaplar, metro ve Ankaray, Mamak, Altındağ, Keçiören, Yenimahalle, Sincan, Etimesgut, Çayyolu, Çukurambar, Öveçler?Sokullu, bütün alt geçitler, Türközü?Şemsettin Günaltay Caddesi ve Gölbaşı’’nda gerekli önlemlerin alındığı belirtildi. Ayrıca, ‘’Akay Kavşağı’nın muhtemel su baskını bakımından birinci derecede risk taşıdığı’’ vurgulandı.

Kolej durağın set

Öte yandan, şiddetli yağış sonucu oluşabilecek sel felaketini önleyebilmek için bir haftadır kanal ve ızgara temizliği yapıldığı belirtilerek, ‘’ASKİ, EGO, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve diğer birimler olmak üzere toplam yaklaşık 5 bin personel ile 24 saat sel felaketine karşı mücadele edilecek. Kamyon, motopomp, ikmal araçları, hafif iş makineleri gibi ekipman ve jeneratörler de hazır bulunuyor’’ denildi.

Bu arada, Ankaralıların su baskını halinde Alo 153 numaralı Mavi Masa hattını arayabilecekleri kaydedildi.
Ayrıca itfaiye personeli fazla mesai yaparken, Ankaray’ın Kolej durağında su baskını ihtimaline karşılık girişlere kum torbaları ile set çekildi.

Başkentte beklenen sağanak ile sel ve su baskını olması ihtimaline karşılık, itfaiye ekipleri fazla mesai yapıyor.

Olası su baskınlarında kullanılacak motopomplar da belirlenen bölgelerde hazır bekletiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!