Seksi dudaklar

Doğal ışıltılı, gül tonları ya da dikkat çekici kırmızılar... Bu yaz dudaklar işte bu renklerle bakımlı ve seksi görünüyor.

Seksi bir dudaktan daha baştan çıkarıcı ne olabilir ki? Aslında hiçbir şey... Bu yüzden özellikle yaz aylarında bakışları üzerinize toplamak için doğru bakım ve makyaj ürünlerini kullanmalısınız. Dudaklarınızı nemlendirmek için bakım kremi, öpülesi dudaklara dolgunlaştırıcı stick, kusursuz ve parlak dudaklar için gloss ya da ruj bu mevsimde vazgeçilmezleriniz olmalı.

Güneş, tuz, rüzgar ve denizin etkilediği hasas dudaklar, bu olumsuzluklar yüzünden doğal parlaklığını kaybediyor. İşte dudaklar için nemlendiriciler ve yoğun bakım ürünleri burada devreye giriyor. Zarar görmüş ve kurumuş dudak derisini rahatlatmak ve ona eski parlaklığını geri vermek üzere geliştirilen yeni ürünleri bu yaz çantanızdan ayırmamanızı tavsiye ediyoruz.

Cilt lekelerinin tedavisi mümkün

Kadınların kırışıklıklar dışında en çok yakındıkları sorunlardan biri cilt lekeleri, Doç. Dr. Yasemin Saray, renk açıcı kozmetik ürünlerinin sadece tedaviye yardımcı olarak faydalandıklarını söylüyor: "Leke tedavisinde kimyasal peeling şu sıralar oldukça etkili bir uygulama olarak gerçekleştiriliyor. Çok sayıda kimyasal peeling yapan madde olmakla birlikte en sık glikolik asit ile yüzeysel peeling ve triklorasetik asit ile orta derinlikte peeling uygulanıyor. Hastaların bir kısmı yalnızca ilaçlı kremlerle tedavi edilebilirken, tedavinin etkinliğini artırmak için bazı hastalarda ilaç ve peeling işlemleri birlikte uygulanıyor."

Güneş ışınlarına dikkat

Zararlı güneş ışınlarının cildimizde yarattığı deformasyon cilt kanseri riskini artırıyor. Prof. Dr. Melek Erkişi, bu yüzden dışarı çıkmadan önce en az 15 faktörlü güneş kremleri kullanmamız gerektiğini belirtiyor: "Vücudumuzu pamuklu giysilerle korumalıyız. Bronzlaşmak dışarıdan gördüğümüz kadar güzel bir durum değil. Güneş ışınları doğrudan derinin altına yerleşiyor ve rengimizi koyulaştırıyor. Bu da ilerleyen yaşlarda cilt kanseri olma riskni artırıyor. Özellikle saat 12.00 ile 16.00 kesinlikle güneşe çıkmamalı. Esmer bir tene sahip olmanız sizi güneş ışınlarından tam anlamıyla korumaz. Sadece renk koyu olduğu için güneş yanığı ihtimalini azaltır. Dışarı çıkarken mutlaka şapka ve gözlük takın. Ve ne olursa olsun 15 dakikadan fazla güneşlenmeyin."

Tırnağına bak eksik VİTAMİNİNİ BUL

Tırnaklar; parmak uçlarını koruyan, tutmayı ve zarif el işlerine olanak sağlayan bir deri eki. Tırnak kökündeki deriden gelişen sert boynuzsu yapı olan tırnak plağı, elde 3-4 ay, ayakta ise 6-8 ayda uca doğru uzuyor. Doğan Sağlık Grubu Dermatoloji uzmanlarından Uz. Dr. Cevat Yegani; pek de önem vermediğimiz tırnaklarımızın bazı vitamin eksikliklerinde bize uyarılar gönderdiğini ve bu nedenle onlara iyi bakmamız gerektiğini belirtiyor. Peki bu uyarılar neler?..

Tırnak yüzeyleriniz pürüzlü ise folik asit ve C vitamini ihtiyacınız var.

Tırnak üzerinde beyaz lekeler var ise; protein veya çinko eksikliğiniz var.

Tırnaklarınız soyuluyorsa, hidroklorik asit yetersizliği mevcut.

Tırnaklarınız kuru ve zayıf ise A vitamini ve kalsiyum ihtiyacınız var.

Tırnak renginiz koyu ve şekli bozuk ise B12 vitamininiz eksik.

Tırnağınızı çevreleyen etler kızarık ise bu metabolizmanızın zayıflığına işaret ediyor.

Sağlıklı bir tırnağın; parlak pürüzsüz yüzeyli, esnek ve dış etkenlere dirençli olduğunu ekleyen Yegani; "Tırnak sağlığını korumak için sert manikür ve pedikürden sakınmak gerekli, oje çözücüleri sıkça kullanmamalı ve mümkünse el yıkandıktan sonra nemlendirici kullanmak gerekli. Herhangi bir renk ve şekil değişimini fark edince kişilerin bir dermatoloji uzmanına danışmaları şart" diyor.

Eller kendine güven unsuru

Eller dişiliğin en belirgin sembollerinden biri. Bu yüzden her daim yumuşak ve bakımlı görünmeleri gerekiyor. Ancak en çok kullandığımız organlarımız arasında öne çıkmaları dolayısıyla onları fazla hırpaladığımız kesin. Bu kadar göz önünde olmalarına karşın birçoğumuz ellerimizin bakımını görmezden geliyoruz. Ancak küçük bir dipnot; ellerimiz yaşımızı ele veriyor. Güzel ve bakımlı ellerin sırlarından biri düzenli olarak uygulanan manikür ve profesyonelce sürülmüş ojeler. Şu andan itibaren sezonun tırnak renkleri, formlarıyla tanışma zamanı.

TENLER ÇİKOLATA KOKUYOR

Çikolata sevmeyen var mı? Bu soruya "hayır" diyenler çok fazla olmayacaktır. Ama kilo kaygısı birçoğumuzun dünyanın bu en güzel tadından uzak durmamıza neden oluyor. O zaman çikolatanın faydalarından yemeden yararlanın. Nasıl mı? Club Arora’daki çikolata masajıyla. 1.5 saatlik masajda cilt kaybettiği besleyici maddeleri geri kazanıyor. Beyinde yaratılan olumlu etkiyle de kişi kendini iyi hissediyor. Çikolatanın vücuda verdiği metabolik canlılıkla damaklarla birlikte teniniz de tatlandırılıyor.

MUTLULUK KAYNAĞI

Çikolata geçmişten günümüze özellikle kadınlar üzerinde psikolojik olarak oldukça olumlu etkilere sahip. Çikolata kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfin hormonu salgılatıyor. Kokusu bile mutluluk hormonlarının harekete geçmesine neden olan bu mucizenin tarihi M.Ö. 1000 yıllarına dayanıyor. M.S. 1550 yılında Avrupa'ya sıçrayan kakao tohumlarının, ağzımızda çikolata olarak erimesi ve tatlandırması yaklaşık 800 yılı bulan bir geçmişe sahip.
Yazarın Tüm Yazıları