Şekip Mosturoğlu: Bakın 3 Temmuz'dan kim ne kadar istifade etmiş!

Güncelleme Tarihi:

Şekip Mosturoğlu: Bakın 3 Temmuzdan kim ne kadar istifade etmiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 07:42

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, "Bu dosyada Beşiktaş da var, Trabzon da, Fenerbahçe de var. Türkiye'de 4 kulüp var, burada 4 kulüp yok. 3 Temmuz'dan kim ne kadar istifade etmiştir, bakın" diyerek, Galatasaray'ın sürece dahil edilmemesini sorguladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Şekip Mosturoğlu, HaberTürk TV'de yayınlanan Karşıt Görüş programında dava ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Şike Davası'nda yargılanıp bir süre hapis yatan isimler arasında yer alan Mosturoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"3 Temmuz ile ilgili medya planlamamız var ama mitinglerin bitmesini bekliyoruz. Konuşacağımız çok şey olacak.

Az önce Hüseyin Gülerce'nin bir sözü alınarak, 3 Temmuz'un Aziz Yıldırım ile Fethullah Gülen arasında kişisel kinden kaynaklandığı söylendi. Bunu referans olarak da Hüseyin Gülerce gösterildi. Gülerce, TV'lerde kendini bu örgütün bir üyesi olarak tanıtıyor. Örgüt suçları temayül gösteren suçlardır. 3 Temmuz'dan sonra Gülerce, operasyon ile ilgili neler yazmıştır. Bu operasyonun örgüt tarafında mıdır, pişman oldum diyerek o suçtan kurtulamaz. Güvenilirliği sıfır olan kişileri referans alarak bilgi vermemek gerekir. Kendini suç örgütü üyesi olarak tanıtıyor. "

Haberin Devamı

"YA O YALAN, YA BU YALAN"
"3 Temmuz kumpası, FETÖ/PDY'nin başyapıtıdır. Balyoz ve Ergenekon bunun yanında oyuncak kalır. Sadece dijital verilerle oynanmıştır. Burada inanılmaz olaylar vardır. Kulaklarına inanamazsınız. Aziz Yıldırım uçakta bir şey söylemiş, bu kadar basit değil...

Bu olay yaşanmıştır ama bu olay kadar basit değildir. Hüseyin Gülerce, FETÖ/PDY'nin 3 Temmuz'daki operasyon adamlarındandır. Ben niye ona teşekkür edeyim ki, bunu söylediği için! Yazdığı yazılara bakın. Bu operasyonun neden yapıldığını yazmış. Ya o yalan, ya bu yalan..."

"3 TEMMUZ, 12 MAYIS VE KURŞUNLAMA BİRBİRİNDEN AYRILAMAZ"
"Bu yaşanmamış demiyorum ama bu Hüseyin Gülerce, 3 Temmuz'un sebebini bu olarak gösterdi. 12 Mayıs 2012'de bizim stadımızda yaşanan hadise, Trabzon'da otobüsün kurşunlanması 3 Temmuz'dan ayrılamaz. Amacın ne olduğu bellidir. Futbol sektörüne girmek istemiş olabilir bu illegal yapı. Büyük camiaları birbirine düşürdü. Toplumsal kamplaşmanın en önemli nedenlerinden biri 3 Temmuz'dur. Toplumsal barışı bile bozmaya yöneliktir.

Rize'de yaşanan kurşunlanma olayında dünya çapında yabancı oyuncular vardı, o kurşun yabancı oyuncuya gelseydi, infiali düşünebiliyor musunuz?"

Haberin Devamı

"BU DAVA BAŞYAPITLARIDIR"
"Önümüzdeki ve sonraki hafta, medya planlamamız gereği uzun uzun anlatacağız. Bir büyüğüm beni uyardı, bunu delilleriyle somut verileriyle ortaya koyarız. 3 Temmuz sözde şike operasyonu, gerçekten de FETÖ/PDY'nin başyapıtıdır. Ergenekon ve Balyoz sosyal, siyasal ve askeri olarak çok önemli sonuçlar oluşturmuştur. Yasası, hazırlığı, delil hazırlaması ile birlikte FETÖ/PDY'nin başyapıtı."

"BEŞİKTAŞ, TRABZON, FENERBAHÇE VAR, KİM YOK?"
"Bu dosyada Beşiktaş da var, Trabzon da, Fenerbahçe de var. Türkiye'de 4 kulüp var, burada 4 kulüp yok. 3 Temmuz'dan kim ne kadar istifade etmiştir, bakın. Bunun toplumda yarattığı derin yaraya bakın. Büyük camiaların birbirine düşman olması, 10 yıl sonra da bu konuyu konuşacaklar, anlaşamaycaklar belki de. Böyle bir toplum mühendisliği yaratılmıştır bu konuda. O adamlar, bu alana girmek isteyen adamlar, bugün hala TFF'de, spor basınında, medyada yazmaya devam ediyorlar.

Haberin Devamı

Bütün camialar, Et-Balık Kurumu dahi temizlendi, spor medyası bunlardan temizlenmedi. Hiç değişmiyor bu. El değmedi. Bu işi bazıları fanatizmden yapıyor, bir bölümü bunu meşrulaştırmaya uğraşıyor. Bunu kim yapıyor, bellidir. 5 kişi yapıyor. Köşe yazılarına, gazetelere bakın.

15 Temmuz'dan beri TV programlarını seyrediyorum. Herkes ülke sevgisini samimi olarak söylüyor. Bunu söyleyen insanlar, bu konu gelince yutkunuyor, hiçbir şey söylemiyor yahut da işlerine geldiği gibi söylüyorlar."

"SAVCILAR VE HAKİMLER HAKKINDA SORUŞTURMA VAR"
"Balyoz ve Ergenekon ile ilgili olarak, ülkenin tarihini değiştirmiştir bu 2 dava, HSYK bu 2 davanın hakim ve savcıları ile ilgili soruşturma başlamıştır. Bizim davamız ile ilgili hakimler, savcılar hakkında açılmış bir soruşturma davası vardır. Sorgu hakimi, aynı zamanda yargılama yaptı. Buna kimsenin kılı kıpırdamadı Türkiye'de. Bunu hiçbir hukukçunun kılı kıpırdamadı. Bu dosya gitti Yargıtay'da onandı. Daha ne söyleyebilirim ben." (sporx)

BAKMADAN GEÇME!