Şehzadeler Eğitim-bir-sen Okul Temsilcileri İstişare Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Şehzadeler Eğitim-bir-sen Okul Temsilcileri İstişare Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 13:18

EĞİTİM-BİR-SEN MANİSA ŞUBE BAŞKANI VE MEMUR-SEN MANİSA İL TEMSİLCİSİ MEHMET EMİN SOFUOĞLU VE ŞUBE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN KATILIMIYLA ŞEHZADELER İLÇESİ EĞİTİM-BİR-SEN OKUL TEMSİLCİLERİ İLE MANİSA ÖĞRETMENEVİ’NDE İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve şube yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Şehzadeler ilçesi Eğitim-Bir-Sen okul temsilcileri ile Manisa Öğretmenevi’nde istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Eğitim-Bir-Sen Şehzadeler İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen toplantıya, Eğitim-Bir-Sen Şehzadeler İlçe Temsilciliği yönetimi ve Şehzadeler ilçesi Eğitim-Bir-Sen iş yeri temsilcileri katıldı. Başarılı çalışmaları sebebiyle ilçe yönetimine ve işyeri temsilcilerine teşekkür eden Sofuoğlu, “15 kişi ile başlayan hak ve özgürlük mücadelesi, eğitim hizmet kolunda 350 bini aşkın yürekle, hedefini 400 bin olarak belirleyerek zirveden yeni ufuklara doğru yol almaktadır. Belirlediğimiz hedefe il ve ilçe teşkilatlarımızın gece gündüz demeden çalışmasıyla ulaşacağız. Eğitim-Bir-Sen yalnız başına bir sendika değil, aynı zamanda bu toplumun örgütlü yapısı ve geleceğine dair yapacağı projeleri olan büyük bir organizasyondur. Dünyada hakikati haykıran birilerinin olması gerekiyor, Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen böyle bir mücadelenin adresidir. Çalışma hayatında yeni bir şeyi başarmalıyız. Herkesin adalete ve hakkaniyete uygun, refah seviyesini kazanmış olarak yaşayabileceği bir şeyi üretmek, kamu hayatının ümidi olmak durumundayız.” dedi.
Eğitimin sorunlarının çözümünde Eğitim-Bir-Sen’in imzası olduğunu kaydeden Sofuoğlu, “Eğitimin kademeli ve kesintili hale getirilmesi, katsayı adaletsizliğinin kaldırılması, kamusal alan yalanının bitirilmesi, din eğitiminin önündeki yaş engelinin kaldırılması, okulları ‘biri bizi gözetliyor’ odasına dönüştüren Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması son derece önemlidir. Bütün bunlar ve benzeri antidemokratik uygulamalar Eğitim-Bir-Sen’in mücadelesi sonucu kaldırıldı. Bundan sonra da sorunların çözümü için mücadele vererek eğitimdeki sorunların çözümüne katkı sunacağız. Eğitimin demokratikleşmesinin yanı sıra eğitim çalışanlarının sorunlarını da çözüme kavuşturduk. Toplu sözleşme sürecini birçok kazanım elde ederek geride bıraktık. Toplu sözleşmenin geneline ilişkin 213 kazanıma imza atarken, eğitim çalışanlarını huzursuz eden birçok sorunu da çözüme kavuşturduk. Maaş ve ücretlere iki yıllık toplam yüzde 19,2 zam aldık. Nöbete ücret verilmesi; sınav ücretlerindeki adaletsizliğe son verilerek, sınav ücretinin yüzde 250 artırılması, 2005’ten sonra göreve başlayan kamu görevlileri için ilave bir derece alınması gibi önemli kazanımlar elde ettik.” şeklinde konuştu.
İş güvencesinin kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan Sofuoğlu, “İş güvencesi güçlü memur demektir. Güçlü memur ise, güçlü devlet demektir. Tavsiyemiz şu, iş güvencesini değil, yeni sivil anayasayı tartışmaya açsınlar, biz de Türkiye’nin en büyük sivil toplu örgütü olarak desteğimiz verelim.” dedi.
Okul temsilcileri toplantısı, Eğitim-Bir-Sen Şehzadeler İlçe Temsilcisi Nadir Teke başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirmelerin ardından sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!