ŞEHRİN 4 ATLISI

Güncelleme Tarihi:

ŞEHRİN 4 ATLISI
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2013 00:00

Şehrin 4 atlısı sokak sokak, cadde cadde Ankara’nın bütün köşelerini dolaşmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

LAMBAYA YEŞİL ENGEL

Mert Gökhan KOÇ

Başkentli sürücüler, kentteki birçok noktada yer alan trafik lambalarının ağaç engeline takıldığını söyledi. Trafik lambalarını görememekten yakınan Başkentliler, “Kaza riski ile de karşı karşıyayız. Ağaçlar bir an önce budanmalı” dedi. Başkent’in birçok noktasındaki trafik lambaları, önündeki ağaçlar ve yeşillikler nedeniyle görülemiyor.
Araç sürücüleri, budanmayan ağaçların görüşlerini engellediğinden şikayet ederek, “Ankara’nın birçok bölgesinde aynı problemi yaşıyoruz. Trafik ışıklarını göremediğimiz için kaza riski ile de karşı karşıyayız” dedi.
Ağaçların sadece kaza riskinin yanı sıra kendilerini hatalı çıkış yapmak durumunda da bıraktığını belirten sürücüler, “Artık büyük caddelerin hemen hemen hepsinde ışık ihlali yapan sürücülere ceza kesen kameralar bulunuyor. Kırmızı ışığın yandığını görmediğimiz için de bazen ceza yemek zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

GİZLİ IŞIKLAR

Haberin Devamı

Necatibey Caddesi’nde yol boyunca uzanan ağaçlar, sürücülerin trafik ışıklarını görmesine engel oluyor. Özellikle en tepedeki lambaların ağaçların arasında kalmasından şikayetçi olan vatandaşlar, “Ağaçlar bir an önce budanmalı” dedi.

KÖŞK’ÜN YANI BAŞINDA TEHLİKE

Ağaç engeline takılan trafik ışıklarından birisi de Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün hemen yanındaki İran Caddesi’nin bitiminde yer alıyor. Büyüyen ağaç dalları sebebiyle görülmesi zorlaşan trafik ışıkları sürücüleri burada da zorluyor.

AĞAÇ ENGELİ


Güvenlik Caddesi ile Mesnevi Sokak’ın kesiştiği kavşaktaki trafik ışıkları da çevresindeki ağaç dalları yüzünden zorlukla görülebiliyor. Sürücüler lambaların görüş açısının iyileştirilmesini savunup, “Kırmızı yanıp yanmadığını sadece lambanın önüne gelince görebiliyoruz” dedi.

KAVŞAKTA KIRMIZI ALARM


Çetin Emeç Bulvarı’nda orta refüjdeki ağaçların büyümesi nedeniyle 4’üncü Cadde ile kesişen kavşakta da trafik ışıkları yakın mesafeden görülebiliyor.

SEĞMENLER PARKI YOSUN TUTTU

Ender BAYKUŞ

Başkentlilerin Çankaya’daki en önemli buluşma alanlarından biri olan Seğmenler Parkı’nın bakımsızlığından yakınan bölge sakinleri, “Havuzun her tarafı yosun kaplandı. İçinde ne ararsanız var, pislik içinde duruyor” diyerek yetkililere çağrıda bulundu. Ankara'nın 67 bin metrekarelik alanıyla en büyük rekreasyon alanlarından olan Seğmenler Parkı’nın bakımsız kalması, bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu.
Her sabah yürüyüş yaptığı parkta bulunan büyük çöp koyternerlerinden gelen pis kokuların yanı sıra, Seğmenler Parkı’nın sembolü sayılan havuzun bakımsızlığından yakınan İnci Arda adlı vatandaş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

SÜS HAVUZU SARARDI

“Suyun rengi sarı, kötü bir hal aldı. Ayrıca havuzun her tarafı yosun kaplandı. İçinde ne ararsanız var. Pislik içinde duruyor. Parkı besleyen kanal ağızlarında yosun yüzünden su geçemez hale geldi. Özellikle son bir yıldır oldukça bakımsız durumda. Seğmenler Parkı dediğiniz zaman akla ilk gelen yerlerden olan süs havuzu ancak bakımsızlıktan sarardı.”

KÖTÜ KOKULAR GELİYOR

Parkın belli başlı noktalarında bulunan çöp koyternerlerinin kötü koku yaydığını belirten mahalle sakinlerinden Bülent Başaran, “İnsanların yoğun olarak kullandığı bu alanda çöp konusu ciddiyetle elen alınmalı. Ağzı açık büyük konteynerler pis koku yayıyor. Ayrıca çok fazla sinek topluyor. Hiçbir şey yapılamıyorsa bile ağzı kapatılmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

KULLANILMAZ HALDE

Yaz ayları boyunca onlarca insanın ziyaret ettiği Seğmenler Parkı’nın tuvaletinin çok kötü durumda olduğu söyleyen vatandaşlar, “Bu parkın tuvaleti bu şekilde olmamalı. Pisuvara kasa koymak yerine tamir edilmesi daha mantıklı olurdu” dedi.

ÇUKURA İLGİNÇ ÖNLEM

Gözde yerleşim merkezlerinden Tunalı Hilmi Caddesi’nde çöken asfalta alınan önlemi gören vatandaşlar şakınlıklarını gizleyemedi. Araçların çöken asfalta girerek kaza yapmasını önlemek istediklerini belirten çevre esnafı, “Belediye ekipleri çukuru görmezden gelerek yanından geçip gidiyor. Biz de kaza olmasın diye taş tahta ne varsa çukurun üstüne koyduk” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!