'Şehrim 2023 otobüsü' Gaziantep'te

Güncelleme Tarihi:

Şehrim 2023 otobüsü Gaziantepte
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2018 14:55

'Şehrim 2023 otobüsü' Gaziantep'te

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - AK PARTİ Genel Merkezi Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığının 'Şehrim 2023' projesi kapsamında Gaziantep’e gelen otobüsle, kent turuna çıkan kadınlar, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını gezdi, ilk kez hayvanat bahçesini görme fırsatını buldu, Gaziantep Sanat Merkezi, Hamam Müzesi ve Mutfak Sanatları Merkezi’ni yakından gördü.
Şehitkamil ilçesine bağlı Cerityeniyapan ve Gülpınar Mahallesi’nde yaşayan 40 kadın, Büyükşehir’in yatırımları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Burç Ormanı içerisinde bin dönüm arazi üzerine kurulan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise dördüncü hayvanat bahçesi olan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’ni ilk kez gezen kadınlar, Türkiye’de ilk kez oluşturulan Safari Parkı’na hayran kaldı.
Gezinin ardından duygularını dile getiren kadınlar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le birlikte Gaziantep'in değiştiğini söyleyerek, "İlk kez Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’ni geziyoruz. Safari Parkı’na hayran kaldık. Hükümetin, Cumhuriyetin 100’üncü yıldönümü olan 2023’e kadar hem ekonomik, hem kültürel, hem de sosyal açıdan bazı hedeflerinin olduğunu biliyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için halkın görüşlerine başvurulmasını, fikrimizin alınmasını önemsiyoruz. Bizler öncelikle işsizliğin sona ermesini istiyoruz, kentte uyuşturucu ile alakalı önleyici tedbir alınıyor ama yetersiz kalıyor. İşi olan genç bağımlı olur mu? Öncelikle gençlere iş bulmak gerek. Kentsel dönüşüm ve mülteci sorunu da şehrin kanayan yarası oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!