Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 11:13

- Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da tören düzenlendi

Haberin Devamı

EDİRNE / KIRKLARELİ / TEKİRDAĞ (AA) - Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da tören düzenlendi.

Edirne Asker Hastanesi Şehitliğindeki törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, şehitlik defterini imzaladı, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm de şehitler için dua etti.

Çanakkale şehitleri için askerlerin saygı atışında bulunmasının ardından, Tanç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve valilikten izin alan kurumlar anıta çelenk sundu.

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Tanç, Gürkan, Arı ve törene katılan kurum müdürleri şehitliğe çiçek bıraktı.

Bu arada, törende bayılan bir öğrenciye sağlık ekibi müdahale etti.

Haberin Devamı

Törene, askeri erkan, polisler ve vatandaşlar katıldı.

- Kırklareli

Kırklareli Şehitliğindeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Saygı atışının ardından, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerince şehitlik anıtına çelenk konuldu.

Üsteğmen Tahir Önder Karatuna, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi ile Türk milletinin geçilemeyeceği ve parçalanamayacağının tüm dünyaya gösterildiğini anlattı.

Canları ile bu toprakları vatan yapan şehitleri hiç bir zaman unutmayacaklarını vurgulayan Karatuna, "Şehidim rahat uyu, uğrunda canını verdiğin bu vatan emin ellerde ve hür" ifadelerini kulandı.

Konuşmaların ardından Vali Esengül Civelek, şehitlik defterini imzaladı.

Daha sonra Vali Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Bekir Koçak, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara ile Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri şehitliği gezerek, mezarlara karanfil bıraktı.

- Tekirdağ

Tekirdağ'da Çanakkale Şehitlik Abidesinde düzenlenen törende, Tekirdağ Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak çelenk sundu.

Haberin Devamı

Sunumun ardından saygı duruşu esnasında askerler tarafından saygı atışı yapılırken daha sonra İstiklal marşı okundu.

Vali Vekili Büyükçelik, törende yaptığı konuşmada, kahraman şehitlere, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünde minnet duygusunu göstermek amacıyla manevi huzurlarına geldiklerini belirtti.

Devletin, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü uğrunda canlarını hiç tereddüt etmeden şehitlerin feda ettiğini hatırlatan Büyükçelik, şunları söyledi:

"Vatan sevgimizin ölümsüz simgeleri olan siz şehitlerimiz, gönüllerimizde daima yaşayacaksınız. Sizlerden aldığımız güç ve ilhamla bizlere emanet ettiğiniz vatanımızı ve yüce hatıranızı ebediyete kadar muhafaza etmeye, gerektiğinde bu uğurda canımızı sizler gibi feda etmeye daima hazır olduğumuzun da bilinmesini isterim."

Haberin Devamı

Tören kapsamında daha sonra Tekirdağ Şehir Mezarlığındaki şehit mezarları ziyaret edildi. Protokol üyeleri ve şehit yakınları mezarlara karanfil bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!