Şehit Uzman Onbaşı Aşkar toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit Uzman Onbaşı Aşkar toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 16:51

Şehit Uzman Onbaşı Aşkar toprağa verildi

Haberin Devamı

Ramazan ÇELİK/ ALTINÖZÜ(Hatay), (DHA) - BİTLİS'te Van-Tatvan Karayolu'nda yol emniyeti alan askerlere PKK'lı teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı 23 yaşındaki Mehmet Aşkar, Hatay'ın Altınözü İlçesi'nde toprağa verildi.
Van İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 14 aylık asker olan Mehmet Aşkar'ın cenazesi, ilk olarak Altınözü İlçesi'nin Keskincik Mahallesi'ne getirildi. Helallik alınmasının ardından cenaze, cami bahçesi küçük olduğu için Keskincik İlkokulu'na götürüldü. Buradaki törene Hatay Valisi Ercan Topaca, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş, askeri ve mülki erkan ile şehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Babası Yusuf Aşkar'ın bir süre önce vefat ettiği ve kardeşi Tevfik Aşkar'ın da Muğla'da vatani görevini yaptığı belirtilen Mehmet Aşkar'ın öz geçmişinin okunduğu törende ailesi Arapça ağıtlar yaktı. Şehidin annesi Emine Aşkar ile kardeşleri tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin 1.5 yıl önce nişanlandığı ve ağustos ayında da düğün yaparak evlenme hayali kurduğu amcasının kızı Meryem Aşkar'ın sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı törende cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Hazırlar kıldırdı.
Namazın ardından askerler tarafından omuzlara alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra cenaze aracına konuldu. Mehmet Aşkar, götürüldüğü mahalle mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!