Şehit polis Özsoy'un adı Bulgaristan'daki köyünde yaşatılacak

Güncelleme Tarihi:

Şehit polis Özsoyun adı Bulgaristandaki köyünde yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 16:50

Şehit polis Özsoy'un adı Bulgaristan'daki köyünde yaşatılacak

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediye Meclisi, Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Nefise Çetin Özsoy'un adını Bulgaristan'da dünyaya geldiği Kırcaali Çiftlik köyünde çeşme yaptırarak yaşatma kararı aldı.

Edirne Belediyesi'nin Mart ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de terörist unsurlara yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Gürkan, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de terör örgütleri ile girdiği mücadelede ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliğini ve dirliğini korumak adına yaptıkları mücadele de şehit olan bütün vatan evlatlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Yine bu harekat kapsamında yaralanan gazi olan Mehmetçiklerimize, polislerimize ve yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Geçtiğimiz Pazar günü Edirne Belediyesi Edirnespor'un oynağı maçın tüm gelirlerini Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne bağışlamış olması nedeniyle Edirnespor'un yöneticilerini, başkanını ve tüm taraftarlarını bir kez daha tebrik ediyorum. Yine her zaman bir arada olduğumuz, bir ve bütün olduğumuz Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği'ne ve Edirne Muharip Gaziler Derneği'ne tüm Edirne Halkı adına da en derin sevgilerimi, saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum" dedi. 
    
Edirne Belediye Meclisi'nde ikisi gündem dışı olmak üzere toplamda 10 madde görüşülerek karara bağlandı. 
ELBASAN İLE KARDEŞ BELEDİYE
Başkan Gürkan, "Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği görevinde bulunan ve daha sonra Arnavutluk'a büyükelçi olarak atanan Murat Ahmet Yörük ile bir süre önce bir görüşmede bulunduk. Arnavutluk'tan bizim hiç kardeş belediyemiz yok. Arnavutluk'ta Elbasan Belediyesi var. Fatih Sultan Mehmet, Edirne doğumlu; Elbasan'ı kuran da Fatih Sultan Mehmet. Fatih Sultan Mehmet bu iki şehrin ortak özelliği. Çoğunluğu Müslüman Arnavutluk'tan oluşuyor. Oranın belediye başkanı da Edirne ile kardeş şehir olmak istediklerinden bahsetmiş, bende kişisel olarak bunun uygun olacağını düşünüyorum. Dışişleri Bakanlığı'mızdan da bunu teşvik eden bir karar geldi" diyerek, Elbasan ile kardeş belediye olma yönündeki maddeyi meclis üyelerine sundu. Belediye Meclisi söz konusu maddeyi oy birliğiyle kabul etti. 
    
ŞEHİT POLİSİN HATIRASI DOĞDUĞU KÖYDE YAŞAYACAK
Öte yandan belediye meclis üyeleri Mardin'in Midyat ilçesinde 2016 yılının Haziran ayında PKK'lı teröristlerin emniyet binasına  bombayüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru  Nefise Çetin Özsoy adına dünyaya geldiği Bulgaristan'ın Kırcaali kenti Çiftlik köyünde çeşme yaptırılması için ayni veya nakdi destek yapılması maddesini de oy birliğiyle kabul etti. Oylama öncesinde söz alan Başkan Gürkan, "Şehit polis kızımız Nefise Çetin Özsoy'a bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Nefise, kızımız Bulgaristan Kırcaali'de doğup Edirne'de büyüyen bir kızımız aslında öğretmen ama polislik yapıyordu. Geçtiğimiz yıl Mardin Midyat'a terör örgütlerinin saldırısı sonucunda şehit olmuştu. Nefise kızımızın doğduğu yerde Kırcaali Çiftlikköy'de onun hatırasını yaşatmak için Kırcaali Belediyesi ile bir hatıra çeşmesi yapmak istiyoruz. Bu kararı meclis karar alıp onayladıktan sonra İçişleri Bakanlığı'na göndereceğiz, bakanlığının onayının ardından Nefise kızımızın hatırasını yaşatmak için bu çeşmeyi yapacağız" dedi. 
    
Ayrıca Edirne'de üniversite eğitimi sırasında kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Dilek Özçelik'in isminin de öğrenciyken kalmış olduğu Selimiye Kız Öğrenci Yurda açılan yola verilmesine karar verildi.       


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!