Şehit polis müdürünün eşi ve kızları kütüphane açtı

Güncelleme Tarihi:

Şehit polis müdürünün eşi ve kızları kütüphane açtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2018 19:12

Şehit polis müdürünün eşi ve kızları kütüphane açtı

Haberin Devamı

DENİZLİ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Serinhisar ilçesi Atatürk Ortaokulu'nda yaptırılan Z Kütüphaneye, şehit Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu'nun ismi verildi. Kütüphanenin açılışına katılan şehit Kabukçu'nun eşi ve kızları, duygusal anlar yaşadı.

Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde 81 ilde yürürlüğe giren Z Kütüphane projesi ile Denizli'nin Serinhisar ilçesi Atatürk Ortaokulu'nun bir odasına, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z Kütüphane) yaptırıldı. Z Kütüphaneye, 15 Aralık 2015'te, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, zırhlı araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu'nun ismi verildi.

Kütüphanenin açılışı için düzenlenen törene; Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Süleyman Erdoğan ile şehit Kabukçu'nun eşi Nurşen Kabukçu, kızları Mesude Şuheda (20), Şevval (16) ile Zeynep (9) de katıldı.

Törende konuşan Vali Karahan, vatanları için canını feda eden şehitlerin adını ebediyen yaşatmak adına gerçekleştirilen böylesine anlamlı bir projede yer almaktan dolayı mutlu olduğunu belirerek, "Bu vesile ile şehidimizi ve bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Gençlerimiz inanıyorum ki çok okuyup kendilerini geliştirecekler. Savaşın sadece silahla değil bilimle, kültürle, ekonomiyle ve sanatla olduğunu da unutmadan şehitlerimize layık olmak için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Amacımız tüm okullarımıza bu kütüphaneleri kazandırarak gençlerimizin gelişimine katkı sunmak" dedi.

Daha sonra Z Kütüphanenin açılış kurdelesi Vali Karahan ve Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, şehit Kabukçu'nun eşi ve kızlarıyla birlikte kesti. Törende şehit Kabukçu'nun eşi ve kızları duygusal anlar yaşadı.

Vali Karahan, tören sonunda Emniyet Müdürü Mevlüt Demir'e eğitime katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!