Şehit babasını duygulandıran sürpriz

Güncelleme Tarihi:

Şehit babasını duygulandıran sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 10:34

Şehit babasını duygulandıran sürpriz

Haberin Devamı

Bir vefa, bir teşekkür

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Torbalı'da yaptırdığı karayolu alt geçidine, 1997 yılında Hakkari Yüksekova'da vatani görevini yaptığı sırada şehit olan Ali Çelik'in adı verilip yaşatılacak. Altgeçide oğlunun adının verilmesi nedeniyle buruk bir mutluluk yaşadığını söyleyen şehit babası Osman Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı Tepeköy Mahallesi'nde İZBAN hattının kestiği 4543 sokak ile 3677 sokağını, karayolu altgeçidi ve engelli asansörü bulunan yaya geçidiyle birbirine bağladı. İlçedeki önemli bir ihtiyacı karşılayan Büyükşehir Belediyesi, bölge halkından gelen talebi de dikkate alıp karayolu altgeçidine Şehit Er Ali Çelik'in adını verdi. 1997 yılında Yüksekova'da askerlik yaptığı sırada şehit olan oğlunun isminin böylesine önemli bir yatırıma verilmesinin gurunu yaşayan baba Osman Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti. Yarın açılışı yapılacak altgeçidin üzerindeki panoda oğlunun isminin yazıldığını görünce bir hayli duygulanan şehit babası, hüznü ve gururu bir arada yaşadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Torbalı'da İZBAN hattının iki yakasını birleştirdiği taşıt alt geçidi ile engelli asansörlü yaya altgeçidi, altyapı yatırımlarıyla birlikte yaklaşık 7.5 milyon TL'ye mal oldu. Her iki tesis, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılacağı törenle hizmete açılacak.

UZUN ZAMANDIR BEKLİYORDUK

Torbalı Sağlık Mahallesi Muhtarı Veli Gözlek, Şehit Er Ali Çelik'le akraba olduklarını söyleyip "Köyümüzün şehidinin adının bir esere verilmesini uzun zamandır istiyorduk. Neticede köyümüzden geçen İZBAN kapsamında inşa edilen bu altgeçide Ali’nin isminin verilmesi beni de çok duygulandırdı" dedi. 1997 yılında Yüksekova'da askerlik görevini yaparken şehit olan Ali Çelik, 1976 yılında Torbalı Sağlık köyünde dünyaya geldi. Anne Elif Çelik oğlunun şehit olmasının ardından yaşadığı sağlık problemlerini atlatamadı ve kısa süre sonra hayata veda etti. Baba Osman Çelik ise oğlundan gelen şehitlik maaşıyla geçimini sağlıyor.

İZMİR (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!