Şehit Anıl Yalap'ın adı okulda yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Şehit Anıl Yalapın adı okulda yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 12:44

Şehit Anıl Yalap'ın adı okulda yaşayacak

Haberin Devamı

 

Vahit İŞBAŞARAN/KOFÇAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Kofçaz ilçesinde bulunan Merkez İlkokulu'na, törenle Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 6 Nisan 2018 tarihinde PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Anıl Yalap'ın adı verildi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, törende yaptığı konuşmada, şehit Anıl Yalap'ın vatanın birliği, selameti ve geleceği için canını feda ettiğini, daha önce görev yaptığı bölgede yaralanarak gazi olduğunu ancak gazilik rütbesini kabul etmeyerek yeniden görevine döndüğünü ifade etti.  Vali Bilgin, "Türk milleti olarak bizim için şehitlik mertebesi ve vatan için can vermenin ne kadar önemli olduğunu burada görüyoruz. Vatanın birliği ve beraberliği için nasıl bir araya geldiğimiz göstergesi de budur. Şehitlerimiz ve gazilerimiz ile bu ülkenin bayrağı hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Askerimiz ve polisimizle güçlü olacağız. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Şehitlerimiz her zaman kalplerimizde yaşayacaktır" dedi.
Şehidin annesi Kıymet Yalap ve babası Elmas Yalap yaptıkları duygusal konuşmalarda oğlunun adının ilkokulda yaşatılacak olmasından dolayı gurur duyduklarını belirtti. Daha sonra Vali Bilgin ve beraberindekiler, okul içerisinde şehit Anıl Yalap için yapılan şehitlik köşesini ziyaret etti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!