Şeffaf Plaklar Gülüşleri Değiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Şeffaf Plaklar Gülüşleri Değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 09:53

ÖZEL AKADEMİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ORTODONTİ UZMANI DR. NALAN GÜRSES ASLAN.

Çarpık dişlerin düzeltilmesinde kullanılan metal diş telleri yerini hastaların günlük yaşamlarını etkilemeyen şeffaf plaklara bıraktı. Takılıp, çıkartılabilen şeffaf plaklar sayesinde hem estetik kaygılar gideriliyor, hem de daha konforlu tedavi süreci yaşanıyor. Çarpık dişlerini ya da dişlerindeki aralıkları düzelttirmek isteyen, ancak tel taktırmaktan kaçınan genç, orta yaş ve üstü bireyler “görünmez ortodontik tedavi” Invisaling sayesinde artık hayata bir başka gülümsüyor.
Özel Akademi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Ortodonti Uzmanı Dr. Nalan Gürses Aslan, 1990’lı yıllarda ortodontik tedavi gören bilgisayar bilimcisi Zia Chishti’nin pekiştirme aygıtlarının dişleri düzelttiğini fark etmesiyle geliştirilen Invisaling sisteminin diş estetiği uygulamalarını hayli kolaylaştırdığını söyledi.
Şeffaf plaklarla ortodontik tedavinin aşamalarını anlatan Ortodonti Uzmanı Dr. Nalan Gürses Aslan, kliniğe gelen hastanın detaylı muayenesinde bu tedavi için uygun olup olmadığının değerlendirildiğini belirtti. Dr. Aslan, “Eğer Invisaling için uygunsanız, hekiminiz size tedavi süresi ve kaç plak olacağı konusunda bilgilendiriyor. Dişlerin 3D dental görüntüleri taranıyor ve dijital ölçüleri alınıyor. Bu verilere göre şeffaf plakları hazırlanıyor” dedi.
TEDAVİ SÜRESİ ÇAPRAŞIKLIĞA GÖRE DEĞİŞİYOR
Şeffaf plak sayısının tedavi görecek hastaya göre değiştiğini, rakamın 20-30’a kadar çıkabildiğini anlatan Aslan, “Plakların adedi ve tedavi süresi, çapraşıklığın derecesine göre değişiyor. Hastalar şeffaf plakları genelde iki haftalık sürelerle takıyor. Dişler çok ağır hareketlerle hastanın kullandığı plağın pozisyonuna geliyor. Bu sağlandığında yeni plak kullanımına geçiliyor. Plakların yenilenmesiyle dişlerin görünümü son düzgün haline kavuşturuluyor” diye konuştu.
Dr. Aslan, Invisaling tedavisindeki şeffaf plakların genellikle fark edilmediğini, bu nedenle hastanın sosyal hayatında rahatsız edici olumsuz bir etki yaratmadığını vurguladı. Aslan, tedavinin güvenli olduğunun altını çizerek, diş etlerinin zarar görmediğini, yaralanmalara yol açmadığını bildirdi. Aslan, “Şeffaf plakların kullanımı çok rahattır. Yerken, içerken, dişlerinizi fırçalarken, diş ipi kullanırken kolaylıkla çıkartılabilir” ifadelerini kullandı.
Aslan, tedavi sırasında dişlerin sararmasının da söz konusu olmadığını dile getirdi.
Invisaling tedavisinde başarılı sonuca ulaşılmasında hastaya da büyük sorumluluk düştüğünü aktaran Dr. Nalan Gürses Aslan, şeffaf plakların dişlere yapışmadığı için inisiyatifin hastada olduğunu, tedaviye istekli olması gerektiğini, bu sağlanmazsa sürenin uzayabileceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!