Seçkiner Aksoy'a çattı

Güncelleme Tarihi:

Seçkiner Aksoya çattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

Önceki gün kendisi ve Devlet Bakanı Güneş Taner'in de aralarında bulunduğu naklen yayın sorununa çözüm için yapılan uzlaşma toplantısını yarıda terkeden CINE 5'in patronu Erol Aksoy'a, Taner'den sonra dün de Seçkiner sert tepki gösterdi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı, Futbol Federasyonu olağanüstü genel kurulu öncesi yaptığı konuşmada, ‘‘Güneş Taner'le benim olduğum yerde, devlete karşı gelecek daha anasından doğmadı'' dedi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner, önceki gün Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Güneş Taner, BİMAŞ ve CINE 5 yetkilileriyle birlikte naklen yayın sorununa çözüm için yapılan uzlaşma toplantısını, CINE 5'in patronu Erol Aksoy'un ‘‘Hoşçakalın'' bile demeden yarıda terketmesine, sert tepki gösterdi. Seçkiner, ‘‘Bu toplantıda daha fazla kalmama gerek yok'' diyerek ayrılan Erol Aksoy'un devlete hakaret ettiğini de belirterek, şöyle konuştu: ‘‘Başbakan Mesut Yılmaz, bu haftaki maçların naklen ve bir düzen içinde verilmesi amacıyla Güneş Taner ile beni görevlendirdi. Biz, oraya devlet temsilcisi olarak katılmadık. Bir ağabey olarak katıldık. Bir saygısızlık da oldu. Ama, devlete kimse karşı gelemez. Hele Güneş Taner'le benim olduğum yerde, Türkiye'de devlete karşı gelecek, daha anasından doğmamıştır.''

Futbol Federasyonunun Ankara'daki olağanüstü genel kurulu öncesi kürsüye davet edilen Seçkiner, yaptığı konuşmada, daha sonra şunları söyledi:

‘‘Futbolun önemi, yayın kuruluşlarının bu konuda rekabet içinde hareket etmelerine sebep olmaktadır. Bu rekabeti hoşgörüyle karşılıyoruz. Ne var ki, bu rekabet sistem dışı işleyişe kaymıştır. Bütün çabalarımıza rağmen, maalesef konu hukuk kuralları çerçevinde çözülemedi ve henüz kesin bir karara bağlanamadı. Konunun Türk futboluna yakışır ve hukuka uygun bir şekilde sonuçlanması, en büyük temennimdir. Hukukun dışında yapılacak her türlü girişim, karşısında beni ve devleti bulacaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, modern tesis ve eğitimiyle, futbolcusu, teknik adamı, yöneticisi, kulüpleriyle, çağdaş bir Federasyonda toplanmış ve kucaklaşmış Türk futbolu, çok kısa zamanda Dünya'da hakettiği yeri alacaktır.'' Seçkiner'in bu konuşması, salonda bulunan delege ve konuklar tarafından coşkulu bir şekilde alkışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!