Seçime bir gün kala Başkan adaylarından mesajlar

Güncelleme Tarihi:

Seçime bir gün kala Başkan adaylarından mesajlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu Başkan adaylarından Prof.Dr. Kaya Çilingiroğlu, dün asbaşkanları Erdoğan Şenay ve Ateş Ünal Erzen'le birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Diğer aday Alp Yalman da programını anlattı.

Çilingiroğlu: Futbolu kaostan kurtaracağız

F.Bahçe, G.Baray ve Beşiktaş'ın destek sözü verdikleri Futbol Federasyonu Başkan adayı Prof.Dr. Kaya Çilingiroğlu, görüşlerini açıkladı. Çilingiroğlu, ‘‘Havuz kaldırılamaz. Futbolu hukuk kurallarına uyarak demokratik bir şekilde, kaostan kurtarmanın yollarını arayacağız'' dedi.

Futbol Federasyonu başkan adaylarından Prof.Dr.Kaya Çilingiroğlu, dün Galatasaray Kulübü Asbaşkanı Ergun Gürsoy'un bürosunda düzenlediği basın toplantısında üç büyük kulüpten destek sözü aldı. Çilingiroğlu'nun, asbaşkan adaylarından Erdoğan Şenay ve Ateş Ünal Erzen ile birlikte düzenlediği basın toplantısına G.Saray adına Ergun Gürsoy, Beşiktaş adına Serdar Bilgili ve F.Bahçe adına Vefa Küçük katıldı.

Çilingiroğlu toplantıda, ‘‘Havuzu hiçbir şekilde kaldıramazsınız. Havuzun kalkması, kulüplerin eline geçen maddi gücü kaldırmak demektir. Maddi güç kalkınca Anadolu kulüpleri güçsüz kalır. Güçsüz kalınca rekabet olmaz. Rekabet olmayınca da futbol kalkınamaz. Hukukun dışına çıkamayız’’ dedi.

Prof.Dr.Çilingiroğlu, ‘‘Başkanlığa soyunmamı istediler. Beni destekleyecek herkese teşekkür ederim. İnşallah bu iş salimen sona erer. Tüm bilgimle, tüm gücümle arkadaşlarımızla birlikte bu işin üstesinden gelebilmek için mücadele edeceğiz. Futbolu hukuk kurallarına uyarak demokratik bir şekilde, kaostan kurtarmanın yollarını arayacağız’’ dedi.

F.Bahçe Başkan Vekili Vefa Küçük, ‘‘Türk sporunu içinde bulunduğu kaostan kurtarabileceğine inandığımız için bütün gücümüzle Sayın Çilingiroğlu başkanlığındaki heyeti destekleyeceğiz’’ dedi.

Beşiktaş Basın Sözcüsü Serdar Bilgili ise, ‘‘Beşiktaş Kulübü yönetimi olarak Sayın Çilingiroğlu ve ekibinin mücadelesini destekliyoruz’’ dedi.

G.Saray Asbaşkanı Ergun Gürsoy, ‘‘Futbolu bilen, futboldan gelen bir kişi olarak bizi bu kaostan kurtarması için Çilingiroğlu'ndan görevi üstlenmesini rica ettik. Ayrıca Trabzonspor, Gaziantepspor, Ç.Dardanel kulüpleri başkanları da beni bizzat arayarak Sayın Çilingiroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladılar’’ diye konuştu.

Yalman: Sorunlara çözüm getireceğiz

G.Saray'ın eski başkanlarından ve Futbol Federasyonu başkan adayı Alp Yalman, ‘‘Türkiye'deki futbolun hedeflerini, problemlerini bilerek ve çözüm getireceğimize inanarak aday olduk'' dedi. Yalman, havuz sisteminin devamından yana olduklarını belirtti .

Futbol Federasyonu Başkan Adayı Alp Yalman, Türk futbolunun hedeflerini, problemlerini bilerek ve çözüm getireceklerine inanarak aday olduklarını açıkladı. Ekibiyle birlikte yeni atılımlar içinde olacaklarını belirten Yalman, hedeflerini şöyle açıkladı: ‘‘Türkiye'deki futbolun hedeflerini, problemlerini bilerek ve çözüm getireceğimize inanarak arkadaşlarımızla birlikte aday olduk.

Kısa vadede çözülmesi lazım gelen ve daha uzun vadelerde planlanacak bir çok atılımlar var. Burada en önemli şey, hiç kimsenin unutmaması lazım ki, seçilecek olan heyet, Türk Futbol Federasyonu heyetidir. Anadolu ve diğer bölgeler gibi bir ayırım düşünülemez dahi. Kaldı ki, Türkiyemiz bugün herhangi bir platformda, herhangi bir ayrımcılığa karşı zaten kenetlenmiş ve birleşmiştir.’’

Yalman üzerinde çok tartışma yapılan havuz sistemi konusundaki görüşlerini de şöyle dile getirdi: ‘‘Herkesin merak ettiği havuzun istikbalinin ne olacağı. Hiç kimsenin endişeşi olmasın ki, havuz artık yerleşmiş bir sistemdir. Bu sistem sadece havuzun esasını teşkil eden birinci lig kulüpleri değil, ikinci ve üçüncü lig kulüplerinin de hayatiyetini devam ettirmek için kullandıkları önemli bir kaynak haline gelmiştir. Tabii bunların yanında amatörlerin de unutulmaması gerekir. Burada önemli olan hukukun üstünlüğüdür. Kulüp ve herhangi başka bir kavram tartışması yapmadan herkesin mevcut olan hakkını tabii ki gözeteceğiz. Hiç kimsenin hakkı zayi olmayacak. Hiç bir kulüp endişe duymasın. Futbol federasyonunun atılımından ancak maddi bakımdan karlı çıkarlar.’’.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!