Seçil Heper’li yıllar

Bundan iki yıl önce; büyük Türk sanat müziği yorumcusu, siyah beyaz TRT günlerinin ve gazinolar döneminin efsane isimlerinden Seçil Heper’in 1973-76 yılları arasında seslendirdiği eserler "En İyileriyle Seçil Heper" adıyla CD formatında yayınlanmıştı.

O albümün gördüğü ilgiden sonra "En İyileriyle" Serisi’nin prodüktörü ve Radyo D Program Yapımcısı Hakan Eren, Seçil Heper’in 1977’de yayınlanan "Huzurlu Günler" ve 1986’da yayınlanan "Seneler" adlı albümlerini de "En İyileriyle Seçil Heper 2-3" adıyla tek bir albümde topladı.

En İyileriyle Serisi’nin önemli özelliklerinden biri de bildiğiniz üzere orijinal plak kayıtlarının büyük bir özenle CD’ye aktarılması ve dolayısıyla o yılları bize aynı tatta yaşatıyor olması.

"Göze mi Geldim", "Biraz Kül Biraz Duman", "Seneler", "Elbet Birgün Buluşacağız", "Menekşe Gözler Hülyalı", "Yollarda Aradım İzlerini", "Kadere Bak", "Biliyorsun Bir Zamanlar", "Bir Zamanlar Maziye Bak", "Seni Ben Unutmak İçin Sevmedim", "Bir Çift Sevdalı Bakışın" ve diğer eserlerle o yıllara musiki dolu bir yolculuk için arşivinize katmanızı öneririm.

CAHİDE ŞARKILARI

Cahide, İstanbul gece hayatının önemli markalarından biri oldu son yıllarda. Yaz denince de Cahide Sayfiye’nin kendi yarattığı konsepti geliyor akla artık. Türkçe şarkılar, yabancı şarkılar, sahne şovları; Cahide kızları, basit ama göz alıcı bir dekor ile fark yaratmayı başardılar. Bu yaz da Cahide Sayfiye’de geceler pek hareketliydi. Yaz ortasında da mekanla aynı adı taşıyan toplama bir albüm çıktı piyasaya. Kolayca tahmin edebileceğiniz gibi Cahide Sayfiye’de yaz boyunca çalan şarkı ve remikslerden oluşuyor. Sezen Aksu "Aşktan Ne Haber", 80’ler remiksi ile Yeşim Salkım’dan "Ne Varsa Bende Var" ve Nil Burak’tan "Olmaz Olmaz Deme", Ayten Alpman’dan "Her Yaşın Ayrı Bir Güzelliği Var", Ajda Pekkan’dan "Olanlar Oldu Bana", Yonca Lodi’den "Büklüm Büklüm", Seyyal Taner’den "Gülme Komşuna" ve diğerleri... Cahide’nin marşı haline gelen Seyyal Taner’in "Naciye"si de Ebru Aydın, Jeyan ve Cahide Varyete’nin yorumuyla yer alıyor albümde. Yaz bitip, Cahide Sayfiye kapanırken sıcak ve eğlenceli yaz gecelerini anımsamak isterseniz alın derim.

BİR TASAVVUF ALBÜMÜ

Ramazanın son günlerine dolayısıyla bayrama yaklaşırken albümün ismi itibarıyla yazmakta biraz geciktiğim ancak sadece ramazanda değil yıl boyunca dinleyebileceğinize inandığım bir albümden söz etmek istiyorum. "Welcome Ramazan". Açıkçası belki de bugüne kadar yapılmış en özenli tasavvuf albümlerinden biri olan çalışmanın en rahatsız edici tarafı ismi. Elbette işin dünya müziği boyutu hesaba katılarak İngilizce tercih edilmiş olabilir ama yine de içindeki ruha aykırılığı itibarıyla iç pazarda potansiyel alıcısını olumsuz etkileyebilir.

Gelelim albüme... Tasavvuf müziği ile ilgilenenlerin yakından tanıdığı usta Amir Ateş ve Korosu’nun seslendirdiği eserlerin bir toplaması niteliğindeki albümün ön çalışması bir yıldan fazla sürmüş. Açılışlar dahil, 27 eser içeren albümün prodüktörü ise Y. Dağhan Baydur. "Beni Affet", "Müjdeler Olsun", "Ben Dervişim", "Ey Güzel Rabbim" gibi sufi müziğinin değerli eserlerini içeren çalışma ruhunuzu temizlemeye aday.

DİKKATİMİ ÇEKENLER

Son zamanlarda dikkatimi çeken bazı klip şarkıları var. Öncelikle Gökhan Özen’in "Resimler & Hayaller" adlı şarkısı. Bildik Gökhan Özen sound’unun çok dışında bir şarkı. İlk dinleyişte beğendim. Bilmiyorum Gökhan Özen’in içinde yaşadığı müzisyen evriminin bir işareti olabilir mi; umarım öyledir. Sound olarak rock’a daha yakın, dinleyin anlayacaksınız. Rafet El Roman’ın "Sevdim Ama Sen Yoktun"u da her ne kadar sound olarak çok şaşırtmasa da son derece güçlü bir şarkı. Popun merkezine daha yakın olan ama hit olarak etkisi itibarıyla bahsetmeden geçemeyeceğim bir diğer şarkı da Ozan’ın "Bi Gecelik" adlı şarkısı. Ege Çubukçu’nun Pamela ile seslendirdiği "Bir de Baktım"ı da ilk dinleyişte yakalıyor insanı. Dikkat çekmek istedim.
Yazarın Tüm Yazıları