Şebnem Hassanisoughi: Katırlardan çok şey öğrendim

Güncelleme Tarihi:

Şebnem Hassanisoughi: Katırlardan çok şey öğrendim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 18:58

Şebnem Hassanisoughi: Katırlardan çok şey öğrendim

Haberin Devamı

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Uluslararası Film Festivali'nde yarışan filmlerden 'Siyah Karga' filminin başrol oyuncusu Şebnem Hassanisoughi, film çekimlerinde kullanılan katırlarla iletişim kurduğunu ve onlardan çok şey öğrendiğini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 53'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nin ulusal film kategorisinde yarışan 'Siyah Karga' adlı film, AKM Aspendos Salonu'nda seyirciyle buluştu. Film gösteriminin ardından filmin yönetmeni ve oyuncuları seyircilerin sorularını yanıtladı. Filmin yönetmeni ve senaristi Tayfur Aydın, 2012 yılında filmi hazırlamaya başladığını söyledi. Tayfur Aydın, dünyanın neresinde olursa olsun kendi özüne dönmeyi filmde işlemeyi istediğini kaydetti. Aydın, "İnsanların kendi hayatlarını idame ederken çektiği zorlukları göstermek istedim" dedi.
Filmin kadın başrol oyuncusu İran asıllı Türk oyuncusu Şebnem Hassanisoughi, filmin fiziksel olarak zor şartlarda çekildiğini söyledi. İzlerken sanki belgesel havası yaşadığını kaydeden Hassanisoughi, filmdeki katırlardan çok şey öğrendiğini anlattı. Hassanisoughi, "Katırla iletişim kurdum. Katır benden bir şey istiyordu, tuhaf bir deneyimdi. Onun adeta bir mesleği var ve yol biliyor, ondan çok şey öğrendim" diye konuştu.
Filmin oyuncularından Aydın Orak da ilk kez bu filmle katırları gördüğünü söyledi. Çekimler sırasında bir anısını anlatan Orak, "İlk bindiğimde katır setten yavaş yavaş ayrılmaya başladı. Herkes kendi işinde iken katır beni dinlemedi ve setten çıktı. Dört nala koşmaya başladı ve 2-3 kilometre beni kaçırdı. Prodüksiyondan arkadaşlar beni kurtardı" dedi.
SİYAH KARGA
Oyuncu olma hayalinin peşinden 21 yaşındayken doğup büyüdüğü İran'dan ayrılan Sara, 9 yıldır Fransa'da yaşamaktadır. Ailesi onu dışlamış, İran devleti ise hakkında tutuklama kararı çıkarmıştır. Ama şimdi ölmek üzere olan babasını son kez görebilmek için kaçak yollarla Türkiye üzerinden İran'a gitmek zorundadır. Filmin yönetmen koltuğunda Tayfur Aydın, başrollerinde Şebnem Hassanisoughi ile 'Annemin Şarkısı' ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Altın Portakalı'nın sahibi Aziz Çapkurt var.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!