Seba'ya mektup var

Güncelleme Tarihi:

Sebaya mektup var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 1998 00:00

Vedat OKYAR
Haberin Devamı

Bir kongre geçtik... Sandıktan Süleyman ağabey çıktı. Benim için sürpriz değil. 14 sene gibi, futbolda uzun sayılabilecek iktidar sürecini kullanan bir adam, kongre kaybederse ona gülerler. Geçmiş 7 dönem içinde kendi etrafının dışında kulübün yakınına bile insan yaklaştırmadı. Oy verecek insanları hep kendinden taraf olan insanlardan süzdü, seçti. Son seçimde kazanırken, kaybetti. Karşısına ummadığı bir kalabalık dikildi. Bu işin genel görüntüsü. Demek ki durum ciddi.

Şimdi Süleyman ağabey... Ateşten gömlek giydin ama kendin istedin. Bir kere hemen şunu söyleyeyim; yönetimin içinde üç dört tane has arkadaşım olmasına rağmen listen ‘‘FISS’’. Ben 20 senedir bu işi yapıyorum. Kullandığım tarzda ‘‘Arif olan anlar ya da kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla’’ yuvarlaklığına hiç girmedim. Adını hep koydum. Haftaya sana ikinci mektubu yollayacağım. Orada 10 senedir sana küfür-kafir edenlerin şimdi nasıl etrafında olduğunu soracağım. Göreceksin bak yine çıngar çıkacak. Aynı kadroyla bitirdiğin dönem yok. Hele son geçilen tam fiyasko. 7 tane insan ceketi alıp, arkasına bakmadan kaçtı.

PADİŞAHLIĞA DEVAM

İkinci fasıl... Sende olmayanı kongreden istedin. ‘‘Vefanızı gösterin, son iki senem’’ dedin. Vefanın tarifini yap desem, ‘‘Bozacı’’ dersin. Listene almadığın, Beşiktaş'a büyük hizmetleri olanlar var. Mali kongreye kadar bu isimler tamamdı da o gün için 3-5 yüksek alkış, senin direksiyonunu terse çevirdi. ‘‘Kimseye ihtiyacım yok, padişahlığa devam’’ kararı verdin. Hayırlı olsun.

Süleyman ağabey, ben hacıdan, hocadan anlamam ama ayıptan anlarım. Ayıp ettin... Senin kulübüne kendi üyen zor giriyor, kitle örgütleriymiş de, irtica Beşiktaş'a girermiymiş de diyen 5-6 kişiyi, kulübün içinde senle beraber röportaj yaparken televizyonda hem gördüm, hem dinledim. Beşiktaş'ta irtica, kulübün içine değil girmek, Akaretler'in bile önünden geçme şansı olmayan bir abartı. Kalkavan çok büyük bir milliyetçi, çok büyük bir Atatürkçü ve de büyük bir Beşiktaşlı. Seni bu adam üst üste üç sene şampiyon yapmadı mı? Bu da vefadan bir hisse.

VİZYONUNU TAMAMLADIN

Şimdiye kadar yaptıklarına dil uzatanın dili kopsun. Ama bundan sonrası çok zor. Bu bir vizyon işidir. Sen de vizyonunu tamamladın. Keşke kendini iğneli fıçının içine atmasaydın. Sakın ola yanılma, Beşiktaş'ın esas sahibi; tribününde oturan insanlardır. O insanlar, takımları iyi olsun istiyor. Tekrar etmek istemiyorum, hafta arası yazısında Sanlıcığım neler yapman gerektiğini fevkalede dile getirmiş. Bir de son gözlemim var. Konumum olarak, prensipte 22 senedir oy kullanmış değilim. Bu işime devam ettikçe de kullanmayacağım. Çeşitli televizyonlarda kongre görüntüleri saptadım. İnsanlardan çok sana oy atmaya gelen en az 200 baston saydım. Kalkavan'a oy atanların yaş çizgisi 40'ın altındaydı. Umarım sen de farketmişsindir. Süleyman ağabey, burnunu kulüp binasından dışarı çıkarmıyorsun. Sen zannediyorsun ki, ‘‘İşte 2 bin 500 oy aldım. Çoğunluk benden yana. Mesele de yok.’’ O 2 bin 500 kişiye benim de saygım büyük. Ama kazın ayağı öyle değil. 20 milyonluk Beşiktaş kalabalığında 2 bin 500 kişi, matematikte de az, sevgide de. Yeni dönem ne yapacaksan yap, tribündeki insan için yap. Baba Seba, Başkan Süleyman olarak anılmanı istiyorum. Orhan Veli'nin dediği gibi, ‘‘Yazık oldu Süleyman efendiye’’ demeyelim.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!