SDÜ'de Şehitler Anıtı açıldı

Güncelleme Tarihi:

SDÜde Şehitler Anıtı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 17:37

SDÜ'de Şehitler Anıtı açıldı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Süleyman Demirle Üniversitesi'nde (SDÜ) üzerinde şehitlerin adlarının yazılı olduğu ve insan siluetleriyle Türkiye haritasının oluşturulduğu 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı açıldı.
Isparta SDÜ'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftası kapsamında program düzenlendi. Darbe girişiminde şehit olanların adının yazılı olduğu ve insan siluetleriyle Türkiye haritasının oluşturulduğu 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı'nın açıldığı programda ay şeklinde tasarlanan anıtın etrafına ise her bir şehidi temsilen seramik şakayıklar dikildi.
SDÜ Batı Yerleşkesinde düzenlenen törene Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Cüneyt Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ile 15 Temmuz gazisi Burak Kocabaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 15 Temmuz'u unutmanın mümkün olmadığını belirterek, "Acısının dindirilmesinin mümkün olmadığı 15 Temmuz'dan sonra daha vatansever ve daha güçlüyüz. Biz SDÜ olarak demokrasi kahramanlarımızı anmak ve o gece yaşananları unutmamak, unutturmamak için projelendirdiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı'mızı açmaktan büyük bir şeref duyuyoruz. Anıt canlarını hiçe sayarak vatanını her şeyden üstün tutan insanları sembolize ediyor" dedi.
Vali Şehmus Günaydın da tarih boyunca vatan uğruna nice canların toprağa verildiğini hatırlatarak, "Bu hain saldırıda da bu millet gereken cevabı vermiştir. Bu asil milletin bütün fertleri ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yapılacak her türlü saldırıyı bertaraf edecektir. Unutulmamalı ki bu millet böyle evlatları olduğu sürece her türlü zorluğu yenecektir" diye konuştu.
Törende İl Müftüsü Galip Akın darbe girişiminde canlarını siper ederek şehit ve gazi olanlar anısına Kuran okudu ve dua etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!