SDÜ'de oyuncular öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

SDÜde oyuncular öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 10:49

SDÜ'de oyuncular öğrencilerle buluştu

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) düzenlenen söyleşide oyuncular Fatih Altınağaç ve Tolga Kortunay öğrencilerle buluştu.

SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 'Sanatçının motivasyonu' konulu söyleşi düzenlendi. Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleşen söyleşiye oyuncu Fatih Altınağaç ile Tolga Kortunay konuşmacı olarak katıldı. SDÜ'den mezun olan ve kariyerlerini sürdüren oyuncular mesleğe dair önemli bilgiler paylaştı.

Fatih Altınağaç, oyunculuk mesleğinin keyifli bir iş olduğuna değinerek, oyuncuların sıcakkanlı, pozitif insanlar olması gerektiğini söyledi. Oyunculuk mesleğinde iletişimin ve iyi ilişkiler kurabilmenin önemli olduğunu belirten Altınağaç, "Çok keyifli bir iş yapıyoruz, mezun olduktan sonra dışarıda gözünüzün korkutulduğu kadar kötü şeyler yok hatta çok güzel şeyler var" dedi.

Oyunculuk dışında yaşam koçluğu da yaptığını aktaran Altınağaç, "Öncelikle kendinize bir hedef belirleyin. Hedefinize ulaşmak için bir yol haritası çizin. Başarının temeli budur. Siz hangi pencereden bakarsanız olaylar o yönde şekilleniyor. Siz işinizi iyi yaparsanız, size ulaşılmak istenir" diye seslendi.

Tolga Kortunay da dışarıda oyunculuk bölümünden mezun, beden dilini kullanamayan çok fazla insan olduğunu ve SDÜ mezunlarının böyle bir problem yaşamadıklarını anlattı. İstanbul'da insanların zamanla yarıştıklarını söyleyen Kortunay, "Zaman kısıtlı ve kısa bir süre içerisinde yönetmenler sende bir şeyler görmek istiyor. Size bir metin veriyorlar ve o metni nasıl yorumlayacaksın buna bakıyorlar. Metni verdikten sonra seni çağırıyorlar, sen onu değiştirip, dönüştürüp oynuyorsun. Kasılmaya gerek yok kasılmadan eğlenerek yapıyorsun ve para kazanıyorsun" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!