SDÜ'de kayıt heyecanı

Güncelleme Tarihi:

SDÜde kayıt heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2018 10:35

SDÜ'de kayıt heyecanı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da bu yıl 6 bin 762 yeni öğrencinin kayıt yaptıracağı Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) kayıtlar başladı.

SDÜ'de 2018- 2019 Akademik Yılı için kayıtlar başladı. ÖSYM yerleştirmeleri sonucunda bu yıl SDÜ ailesine 6 bin 762 yeni üye katılmaya hak kazandı. Eczacılık Fakültesi'nin ilk öğrencisi Antalya'dan Eda Yılmaz oldu. SDÜ Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldız, "2018- 2019 Akademik Yılında açılıyoruz. İnsan kaynaklarından laboratuvarlara, fiziki alt yapıya kadar akademik hayatın her alanında yapılanmayı tamamladık. 62 öğrenciyle bilim hayatına 'merhaba' diyoruz" dedi.

Eczacılık Fakültesi'nin ilk öğrencisi Eda Yılmaz, "Hayalim Eczacılık Fakültesi'ydi. SDÜ'yü tercih ettim. Kazandım" diye konuştu.

Kayıt yaptıran ikinci öğrenci Ali Onur Boyalıoğlu, "Denizli'den geliyorum. SDÜ'yü etkileyici buldum. Eczacılık Fakültesi'ne yerleştim. Faydalı bir dönem geçirmeyi umut ediyorum" dedi.

SDÜ'de kayıt heyecanı yaşanan yerlerden biri de Hukuk Fakültesi oldu. YÖK, SDÜ Hukuk Fakültesi'ne 205 kontenjan verdi. 205 kontenjanın tamamına öğrenci yerleştirildi.

İzmir'den SDÜ Hukuk Fakültesi'ni tercih eden Mehmet Cankut Mercan, gelecekte yargı sisteminde yer almayı hayal ettiğini söyledi. Tercih sürecinde çok araştırma yaptığını belirten Mercan, "İlk dört tercihim arasında SDÜ Hukuk Fakültesi'ni de koymuştum. Mutluyum. Hedefim hâkim ya da savcı olmak" diye konuştu.

Isparta'dan SDÜ'yü tercih eden Meryem Aras ve Fatimenur Demirbaş ise Eğitim Fakültesi'nin Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği programlarına kayıt yaptırdı. Demirbaş, ilk tercihinin SDÜ Sınıf Öğretmenliği olduğunu belirtirken, hayallerime ulaşmanın sevincini yaşadığını aktardı.

EMNİYETTEN DOST ELİ PROJESİ

Diğer yandan, Isparta Emniyet Müdürlüğü de 2018- 2019 Akademik Yılında SDÜ'ye kayıt yaptıran öğrencilere yönelik 'Dost Eli Projesi' başlattı. Doğu Yerleşkesi'nde stant açan Emniyet Müdürlüğü ekipleri 'El Ele Güvenli Geleceğe: İlk Adımda Dost Eli' sloganıyla öğrencilerin illegal yapılara karşı dikkatli olmasını istedi. Emniyet Müdürlüğü, öğrencileri bilgilendirici materyaller hazırladı. 'Güvenli Toplum- Özgür Üniversite' sloganıyla sosyalleşme ihtiyacı, kimlik arayışı, yalnızlık ve aidiyet duygusu, illegal yapılar ve sosyal paylaşım ağları konularında aydınlatıcı bilgiler paylaşıldı. Ayrıca öğrencilere Isparta ile özdeşleşen gül ürünleri hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!