Scolari şampiyonluğunu ilan etti

Güncelleme Tarihi:

Scolari şampiyonluğunu ilan etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2009 11:15

İngiltere Premier Lig takımı Chelsea'nin eski teknik direktörü Luiz Felipe Scolari'nin çalıştırdığı Bunyodkor kulübü, Özbekistan Süper Ligi'nde bitime 4 hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Özbekistan Süper Ligi'nin 26. haftasının ardından 71 puanla zirvedeki yerini korumaya devam eden Bunyodkor'un ardından 2. sırada bulunan Taşkent'in diğer kulübü Pakhtakor, deplasmanda Metalürg ile 1-1 berabere kalıp 2 puan kaybetti. Böylece, Bunyodkor ile arasındaki puan farkı 13'e yükselen Pakhtakor, şampiyonluk umudunu matematiksel olarak da yitirdi. 58 puanlı Pakhtakor, Özbekistan Süper Ligi'nde daha önce 8 kez şampiyon olmuştu.

Geçen yıl Özbekistan Süper Ligi'nin bitimine 2 hafta kala Brezilyalı diğer çalıştırıcı Arthur Zico ile ilk defa lig şampiyonluğunu elde eden Bunyodkor, bu yıl da Scolari ile lig tarihinde ilk defa sezon bitimine 4 hafta kala lig şampiyonluğunu garantilemiş oldu. Bunyodkor kulübü, 24 Ekim'de oynanacak maçından ardından şampiyonluk kutlaması planlanıyor.

Bu yıl başında 3 kupa hedefleyen Bunyodkor kulübü, Özbekistan Kupası finalinde ezeli rakibi Pakhtakor'a yenilmiş, ardından bu ay başında Asya Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında Güney Kore'nin Pohang Steelers kulübüne elenmiş, kupa için tek umudunu Özbekistan Süper Ligi'ne bağlamıştı.

2005 yılında kurulan ve sponsorları arasında Neftgazmontaj, Uzgazoil, Hisarneftgaz, Kokdumalakgaz, Şurtangaz Mahsulat, Neftgaz Sanaat Layiha gibi ülkedeki büyük petrol-gaz şirketlerinin yer aldığı Bunyodkor kulübü, 2007 yılında yükseldiği Özbekistan Süper Ligi'ni 2. sırada tamamlarken, geçen yıl ise ilk defa Arthur Zico ile Özbekistan Kupası'nı ve Süper Lig kupasını kazanmış, Asya Şampiyonlar Ligi'nde ise yarı finale kadar yükselmeyi başarmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!