Schweinsteiger veda etti

Güncelleme Tarihi:

Schweinsteiger veda etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 12:37

Kariyerini Manchester United'da sürdüren Bastian Schweinsteiger Almanya Milli Takımı'na veda etti.

Haberin Devamı

32 yaşındaki Bastian Schweinsteiger, 12 yıllık Almanya Milli takım kariyerine son verdiğini açıkladı. Son olarak Euro 2016'da görev alan tecrübeli futbolcu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Milli takım teknik direktöründen artık beni kadroya çağırmamasını rica ettim çünkü artık Milli takımı bırakıyorum. Tüm taraftarlara, takıma, Almanya Futbol Federasyonu'na, teknik direktörlere ve teknik heyete teşekkür ediyorum. Bu kararla, benim için çok değerli bir aile konumundaki milli takımdan ayrılıyorum.

120 defa milli olma şansı yakaladım. Unutulmaz başarılarım ve hatıralarım oldu. Son olarak Euro 2016 da benim için çok anlamlıydı çünkü 20 yıllık kupa hasretimiz vardı ancak istediğimiz gibi olmadı.

2014 Dünya Kupası'nı kazanarak duygusal ve tarihsel olarak kariyerimde bir daha tekrarlanamayacak bir başarı elde ettim. Artık bırakmak için doğru zaman ve 2018 Dünya Kupası elemelerinde takımımın başarılı olması için en iyi dileklerimi gönderiyorum.

Haberin Devamı

Son olarak taraftarımıza şunu söylemek istiyorum: "Sizin için oynamak bir onurdu. Birlikte yürüdüğümüz bu yoldaki her şey için teşekkürler."

120 MAÇTA 81 GALİBİYET
Bastian Schweinsteiger, Almanya Milli takım formasıyla en çok (18) Avrupa Şampiyonası maçına çıkan futbolcu olma unvanını eline geçirmişti.

Manchester Unitedlı ortasaha futbolcusu, 24 gol attığı Milli takımdaki 120 maçından 81'ini galip tamamladı.

Schweinsteiger; Lothar Matthaus (150), Miroslav Klose (137) ve Lukas Podolski'nin (129) ardından Almanya Milli takım formasını en çok giyen 4. isim konumunda bulunuyor. (mackolik.com)

BAKMADAN GEÇME!