Schumacher "pole position"ı kaptı

Güncelleme Tarihi:

Schumacher pole positionı kaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2001 00:00

Haberin Devamı

Bugün yapılan sıralama turlarında en hızlı zamanı kaydeden Ferrari pilotu Michael Schumacher, yarın yapılacak olan İspanya GP'ne en önde başlamaya hak kazandı. Schumacher'i sırasıyla McLaren pilotları Mika Hakkinen ve David Coulthard ile Ferrari'nin diğer sürücüsü Rubens Barrichello takip ettiler.

Michael Schumacher bu sene hızlanan arabalar ve yeni devreye giren çekiş kontrol sisteminin de yardımıyla en hızlı turunu 1:18.201 ile döndü. Sıralama turlarının başında problem yaşayan son üç senenin İspanya şampiyonu Hakkinen ise son anda Schumacher'den sadece saniyenin binde 85'i kadar kötü bir zaman yaptı ve takım arkadaşı Coulthard'ı üçüncülüğe iterek ikinci sırada yer aldı.

Barrichello bir saatlik sıralama turları sırasında hiç liderliğe oturamadı ve dördüncülükle yetindi. Bu grubu Ralf Schumacher (Williams-BMW) ve Jarno Trulli (Jordan Honda) takip ettiler. İlk on sıranın diğer pilotları Jacques Villeneuve, H.H. Frentzen, Kimi Raikkonen ve Nick Heidfeld oldular.

İlk on sırada toplam 4 Alman pilotun olması dikkat çekerken bu senenin "çaylak" pilotu Raikkonen de performansı ile beğeni topladı.

Son 15 gündür gerçekleşen transfer sonucu dikkatle izlenen pilotlardan Pedro de la Rosa evindeki yarışa 19. olarak başlayacak. Sabah kaza yapan İspanyol pilot, sıralamalarda yedek arabayı kullandı. Jaguar'dan Prost'a yeni transfer olan Burti ise ilk defa resmi olarak kullandığı arabasıyla tecrübeli takım arkadaşı Jean Alesi'nin önünde yer aldı.

Cep
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!