Schalke 04'ü tanıyalım

Güncelleme Tarihi:

Schalke 04ü tanıyalım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2012 12:59

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Schalke 04 bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Haberin Devamı

Arsenal, Olimpiakos ve Montpellier’in bulunduğu B grubunu topladığı 12 puanla lider bitiren Alman temsilcisi, oynadığı 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi.

Takımın en büyük yıldızı kuşkusuz Hollandalı golcü Klass Jan Huntelaar’dan başkası değil. Golcü futbolcu bu sezon Devler Ligi’nde takımı adına 4 gol kaydederken, rakip savunmaların korkulu rüyası oldu.

Huntelaar’ın yanı sıra Barcelona’dan kiralanan bir başka Hollandalı yıldız Ibrahim Afellay en dikkat çeken oyuncuların başında geliyor.

Schalke 04ü tanıyalım
        Â

Schalke’nin anahtarları

Schalke orta sahasının en önemli ismi kuşkusuz Lewis Holtby. Başarılı futbolcu özellikle yaratıcılığı ve attığı milimetrik paslarla Alman takımının en dikkat edilmesi gereken isim. Julian Draxler da Holtby’nin ardından önlem alınması gereken bir diğer kilit futbolcu olarak göze çarpıyor.

Haberin Devamı
Hücum hattı dikkat çekiyor

Ateşli taraftarlarıyla özellikle Veltins-Arena’da bambaşka bir kimliğe bürünen Schalke 04’ün en güçlü yanlarından biri de hücum hattı. Alman temsilcisi başta Huntelaar olmak üzere, Farfan, Marica ve Afellay gibi oyunculara sahip.

İkinci yarılara dikkat

Schalke’nin Şampiyonlar Ligi grup maçlarında dikkat çeken en önemli istatistiklerinden biri de attığı gollerin %70’ini ikinci yarılarda kaydetmesi oldu.

Özellikle deplasman maçlarında öncelikle kontrollü bir oyun benimseyen Alman ekibi, ikinci yarılarda rakip savunma arkasına atılan toplarda Huntelaar’ı topla buluşturmayı tercih ediyor.

Yüzyılın teknik direktörü artık yok

 

Åžampiyonlar Ligi'nde grubundan 6 maç sonunda namaÄŸlup lider olarak çıkan Schalke 04, Bundesliga'da ise üst üste 6 maçını da kazanamayınca teknik direktör Huub Stevens ile yollarını ayırdı.ÂDeneyimli hoca Schalke'yi daha önce 1996–2002 yılları arasında çalıştırarak kulüp tarihinde en uzun süre görev yapan teknik direktör unvanının sahibi olmuÅŸ, 1999 yılında ise taraftarlar tarafından kulüpte yüzyılın teknik direktörü seçilmiÅŸti. Stevens’in yerine 42 yaşındaki Alman teknik adam Jens Keller getirildi.

F.Bahçe ile gruplarda karşılaştılar

Schalke 04, 2005-06 sezonunda Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi gruplarında eşleşmiş İstanbul'da 3-3 berabere kalıp sahasında 2-0 kazanmıştı.

Onların da UEFA Kupası var

Her iki takımın ortak noktası Avrupa arenasında UEFA Kupası kazanabilme başarısı göstermiş olması. Alman temsilcisi 1997 yılında bu başarıyı yakalarken temsilcimiz Galatasaray 2000 yılında kupa sevincini yaşamıştı.

Şampiyonlar Ligi’nde 50. maç Galatasaray ile

Bugüne kadar Devler Ligi’nde 49 maça çıkan Schalke 04 bu karşılaşmalarda 21 galibiyet, 11 beraberlik ve 17 mağlubiyet aldı. 'Devler Ligi’nde ilk maçını 1956-1957 sezonunda Rumen Dinamo Bükreş'e karşı deplasmanda oynayan Galatasaray ise bugüne kadar yaptığı 139 maçta 51 galibiyet, 34 beraberlik ve 54 yenilgi aldı.

Haberin Devamı

"Galatasaray'ın sert yönetim tarzı..."

Alman gazetesi Bild, Schalke'nin rakibi Galatasaray'ın iyi bir kura olduğunu yazarken, "İstanbul temsilcisi sert yönetim tarzı ve İmparator lakaplı Fatih Terim tarafından yönetiliyor" ifadelerine yer verdi.
 
Schalke'nin başarılı defans oyuncusu ve kaptanı Benedikt Höwedes ise, "kuradan son derece memnunun ancak hiçbir şekilde rakibimiz Galatasaray'ı hafife almayacağız" dedi

Alman ekibinin kadrosunda ÅŸu oyuncular yer alıyor;ÂLars Unnerstall, Timo Hildebrand, Ralf Fahrmann, Benedikt Höwedes, Christian Fuchs, Atsuto Uchida, Kyriakos Papadopoulos, Christoph Metzelder, Sergio Escudero, Roman Neustadter, Lewis Holtby, Julian Draxler, Jermaine Jones, Joel Matip, Tranquillo Barnetta, Ibrahim Afellay, Marco Höger, Christoph Moritz, Sead Kolasinac, Klaas-Jan Huntelaar, Jefferson Farfan, Ciprian Marica, Teemu Pukki, Chinedu Obasi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!