Schalke 04, “Devler Ligi”nde namağlup

Güncelleme Tarihi:

Schalke 04, “Devler Ligi”nde namağlup
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2013 11:46

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Galatasaray'la çeyrek finale kalmak için mücadele edecek olan Almanya temsilcisi, grup maçlarında başarılı bir performans sergiledi.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında yarın Galatasaray'a konuk olacak Alman ekibi Schalke 04, grup maçlarındaki başarılı performansıyla dikkati çekti.
Arsenal, Olympiakos ve Montpellier ile birlikte yer aldığı B Grubu'nu 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak 12 puanla namağlup lider tamamlayan Almanya temsilcisinde, rakip fileleri 4 kez havalandıran Hollandalı yıldız Klaas-Jan Huntelaar, en golcü isim durumunda.

Schalke 04, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılı performansına karşın, Bundesliga'da beklentilerin çok uzağında bir performans sergiliyor. Ligdeki son maçında Mainz ile 2-2 berabere kalan Schalke 04, 22. haftası geride kalan ligde 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgiyle 30 puan toplayıp, kendisine 9. sırada yer bulabildi.

Bastos'la kadrosunu güçlendirdi

Alman ekibi, devre arası transfer döneminde Fransa'nın Olympique Lyon takımından Brezilyalı futbolcu Michel Bastos'u kiralayarak kadrosunu güçlendirdi. Michel Bastos'la birlikte, Dinamo Kiev'den Raffael'i de kiralayan Schalke 04, bu oyuncudan, Şampiyonlar Ligi'nde forma giymesi nedeniyle Avrupa'da yararlanamayacak. Schalke 04'ün yeni transferi Bastos, son oynanan Mainz maçında 2 gol birden atarak ne kadar önemli bir gol silahı olduğunu gösterdi.

Sakatlıklardan yana sıkıntılılar

Alman ekibi, son dönemde özellikle üst üste gelen sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Takımın önemli isimlerinden Atsuto Uchida, Ibrahim Affelay, Klaas-Jan Huntelaar, Ciprian Marica, Kyriakos Papadopoulos ve Lars Unnerstaal'ın yaşadığı sakatlıklarla gündeme gelen Schalke 04'te bu oyuncular ligdeki Mainz maçında da forma giyemediler. Şampiyonlar Ligi'ne büyük önem veren Alman ekibinde, bu oyunculardan bazılarının Galatasaray'a karşı forma giyme ihtimali bulunuyor.

Hamit Altıntop'un eski kulübü

Schalke 04, Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop'un top koşturduğu takımlardan biri. Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde doğan Hamit Altıntop, yine bu kentin takımı olan Schalke 04'te 2003-2007 yılları arasında 4 sezon forma giydi ve sonrasında Bayern Münih'e transfer oldu.

Kadro

Teknik direktör Jens Keller yönetimindeki Schalke 04'ün kadrosunda şu isimler bulunuyor:

Kaleci: Ralf Fahrmann (Almanya), Timo Hildebrand (Almanya), Lars Unnerstall (Almanya), Ferdinand Oswald (Almanya).
Savunma: Benedikt Höwedes (Almanya), Kyriakos Papadopoulos (Yunanistan), Christoph Metzelder (Almanya), Atsuto Uchida (Japonya), Cristian Fuchs (Avusturya), Joel Matip (Kamerun), Sead Kolasinac (Almanya).
Orta saha: Michel Bastos (Fransa), İbrahim Afellay (Hollanda), Marco Höger (Almanya), Jermain Jones (ABD), Kaan Ayhan (Almanya), Tranquillo Barnetta (İsviçre), Max Meyer (Almanya), Rene Klingenburg (Almanya), Julian Draxler, Roman Neustadter, Manuel Torres (İspanya).
Forvet: Ciprian Marica (Romanya), Edu (Brezilya), Jefferson Farfan (Peru), Chinedu Obasi (Nijerya), Teemu Pukki (Finlandiya), Klaas-Jan Huntelaar (Hollanda), Murat Bildirici (Almanya).

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!