Sayman sayamadı doktorların maaşı gecikti

Güncelleme Tarihi:

Sayman sayamadı doktorların maaşı gecikti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2014 01:22

Aile hekimliği personeli olan yaklaşık 2 bin 500 hekim ve hemşire, Ocak ayı maaşlarını alamadı. Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü, “Gecikme saymanlık düzenlemesi yüzünden. Maaşları yarın (bugün) yatırmaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Aile Hekimliği personeli Ocak ayındaki maaşlarını alamayınca tepki gösterdi. Her ayın 15’inde düzenli olarak yatırılan maaşlarını bu ay hesaplarında göremeyen sağlık çalışanları durumu Ankara Hürriyet’e şikayet etti. Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Rıza Özbek, Ankara’da çalışan yaklaşık 2 bin 500 aile hekimliği personelinin maaş alamadığı için mağdur olduğunu belirterek, “Personele maaşların geç yatacağı konusunda hiçbir bilgi verilmedi” dedi.

AKSAKLIK SAYMANLIKTAN

Maaş alamayan personelin konu hakkında kendilerine şikayette bulunduğunu ifade eden Özbek, “Her ay düzenli olarak aldıkları maaşın bu ay gecikmesi, borcu ve ödemesi olan personeli de zor duruma soktu” dedi. Ankara Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Öztürk ise, aksaklığın Ankara Defterdarlığı Sağlık Kurulları Saymanlığı’nda yapılan düzenleme nedeniyle kaynaklandığını belirterek, “Yapılan düzenleme nedeniyle personelimizin maaşlarında 2 günlük bir gecikme oldu. Arkadaşlarımızın maaşlarını yarın (bugün) alması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!