Sayın Hıncal Uluç yine ben!

Sizi eleştirip köşesinin reklamını yapmak isteyen çömez yazar!

İki hafta önce sizi Lucescu’ya dair fikirleriniz yüzünden eleştirdiğim için ‘Lucescu zavallısı ve yandaşları’ başlığı attığınız yazınızda “Hıncal Uluç’a saldırmanın dayanılmaz hafifliği içindekiler bir, ‘Yanıt verir de köşesinde adımı geçirir’ diye umutlananlar iki, mal bulmuş magribi gibiler gene’ demişsiniz.
Keşke böyle bir derdim olmadığını size kanıtlayabilsem.

Evet, sayın Uluç büyük yazarsınız. Kamuoyu araştırmaları bunu kanıtlıyor. Ama bu büyüklük belli sorumlulukları da beraberinde getiriyor. En azından eleştirileri kabul etme hoşgörüsü göstermelisiniz. Yani sizi eleştirenlerin hepsi, ‘Uluç’a saldırmanın dayanılmaz hafifliği içinde’ olmamalı. Bir diğer büyük sorumluluğunuz ise kamuoyunu yanlış yönlendirmemek.

Bakın 3 Haziran tarihli Fotomaç gazetesindeki yazınızda yine bana malzeme çıkarmışsınız. Beşiktaş’ın şampiyonluğuna ne taraftarı (bu kısma Çarşı yanıt verir artık) ne de gazetelerin fazla ilgi gösterdiğini belirtip şöyle demişsiniz:
“Fenerbahçe şampiyon olsaydı o gazetelerin bütün 1. sayfası sarı-lacivert çıkardı... Sabah’ı aldım elime Beşiktaş lafı minnacık, koca bir şampiyon lafı var. Başlık güya ‘Şampiyon Beşiktaş’, şampiyon kocaman, Beşiktaş yazısının büyüklüğü bir santim. ‘Bu nasıl şampiyonluk?’ sayfası derken Hürriyet’i aldım elime onda Beşiktaş da yok. Sadece ‘Şampiyon’ yazıyor, şampiyonun kim olduğu yazmıyor!.. Açın bakın; Sabah’ın da Hürriyet’in de Fenerbahçe’nin şampiyonluğu ilan ettiği maç sayfalarına, bir de bunlara bakın... Medya neredeyse üzülmüş; ‘Beşiktaş şampiyon oldu’ diye.”
Aynen dediğiniz gibi yaptım girdim bizim arşive. Fenerbahçe’nin son şampiyonluğunun ilan edildiği 14.05.2007 tarihli Hürriyet gazetesinin birinci sayfasında girilen haber, geçtiğimiz hafta Beşiktaş’ın şampiyonluğunu konu alan haberin yarısı kadar bile değil. İçeride, spor sayfasında Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna iki buçuk sayfa ayrılmış.

31.05.2009 tarihli Hürriyet gazetesinin spor sayfasında ise Beşiktaş’ın şampiyonluk haberleri dört sayfada birden görülmüş.
Bir de açın bakın diyorsunuz. Bu kadar kolay mı bir gazeteyi karalamak, taraflı olduğunu beyan etmek.

Cem Yılmaz da Darwin’e karşıymış

Hayatın İçinden programında Cem Yılmaz’ın yaptığı açıklamalar en çok Zaman ve Yeni Şafak’ta yankı buldu. Bu iki gazete neredeyse sevinçten timsah yürüyüşü yapacaktı! Peki neydi cemaati sevindiren açıklamalar?

Cem, sanatçıların cenaze namazlarında özellikle Teşvikiye Camisi’nin tercih edilmesini eleştirip şöyle demişti: “Alkışlayarak uğurlama o ana yakışmıyor. Komik bir şey bu. Sanki ölen birisine senden kurtulmak istiyorduk anlamına geliyor alkış.”

Zaman’da çıkan haberinin giriş kısmı aynen şöyle: “Türkiye’de sözde sanatçılar dinle sürekli çatışma halindeyken, hatta bazıları dini değerlere hurafe ve gerici yakıştırmasını yaparken, ünlü komedyen Cem Yılmaz, bu sanatçılara ders olacak açıklamalarda bulundu.”
Doğrusu ben Cem’in sanatçılara ders vermek gibi bir derdinin olduğunu gözlemlemedim. Cenaze törenlerine dair görüşlerini samimi bir dilde ifade etti o kadar. Ben de mesela bizim cenazelerde büyük bir hengâmenin yaşandığını, insanların neredeyse tabutla beraber çukura girecek kadar telaş içinde olduğunu düşünürüm.Hıristiyanların cenaze törenleri daha düzenli gelir bana.

Gelelim Yeni Şafak’ın haberine. Onlar da bir izleyicinin “Bu krizde hacca gitmek yerine bu para fakirlere verilmez mi?” sorusuna Cem’in haccın İslam’da farz olduğunu hatırlatmasını öne çıkarmışlar. Asıl tartışma yaratacak kısım ise Yeni Şafak’ın Yılmaz’ın Darwin’in evrim teorisini eleştirdiğini açıklamasıydı. Ben TV’de o kısmı kaçırmışım. Doğrusu merak ediyorum. Cem hakikaten Yeni Şafak’ta yazıldığı gibi Darwin’in teorisine inanmıyor mu ya da bu konuda ne düşünüyor? Bir gün bir yerde açıklarsa sevinirim.

‘Şampiyon Beşiktaş’ dedi kafaya taş yedi

Kenan Doğulu’nun Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)’nin kuruluşunun 54. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 24 Mayıs’ta Trabzon’da verdiği konserden haberiniz var mı?

O konserde neler olmuş, neler! Kenan aynı akşam Beşiktaş’ın Galatasaray’ı 2-1 yendiğini öğrenince sahnede “Şampiyon Beşiktaş” diye bağırmış ve bu haykırışından birkaç dakika sonra da kafasına taş yemiş.

Konseri izleyenlerden birisi Kenan’ın kafasına tam taş geldiği anı cep telefonuyla çekmiş. Büyük rastlantı!

Taş sağ taraftan yapılan bir ortayla tam Kenan’ın kafasına gelmiş. Kenan önce yere çökmüş sonrada sahne arkasındaki ambulansa gitmiş. Neyse ki bir şey olmamış, konser kaldığı yerden devam etmiş. Bu haber Rize ve Trabzon’daki yerel basında çıktı ama ulusal medyaya yansımadı.

Taşı atanlar için ne desek boş ama görüntüler tam ana haberlik. Link’i bu: http://www.facebook.com/home.php#/video/video.php?v=1151928192306&ref=nf
Bu arada internetteki forumlarda KTÜ öğrencileri Kenan’dan özür diliyor. Taşı atanların üniversite öğrencisi olmadığı, sahne kapıları açıldıktan sonra içeri girenler olduğu söyleniyor.
Yazarın Tüm Yazıları