''Saygı çerçevesinde bir rekabet olacak''

Güncelleme Tarihi:

Saygı çerçevesinde bir rekabet olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 15:25

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Jose Fernandao, oyuncular arasındaki rekabetten sarı-lacivertli ekibin kazançlı çıkacağını belirterek "Kim iyiyse, kim daha iyi çalışırsa, hoca onun oynamasına karar verecek. Aramızda saygı çerçevesinde bir mücadele olacak" dedi.

Haberin Devamı

Fernandao, sarı-lacivertli ekibin kampının sürdüğü Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, çok güzel bir tesiste çalışma imkanı bulduklarını söyledi.

Türkiye'de uyum sorunuyla ilgili bir problem yaşamadığını belirten Brezilyalı oyuncu, "En iyi performansımı vermeye gayret gösteriyorum. Belki de bu nedenle adaptasyon sürecini hızlı geçirmişimdir. Çok büyük bir zorlukla karşılaşmadım" diye konuştu.

''REKABETTEN FENERBAHÇE KAZANÇLI ÇIKACAK''

Bir gazetecinin, "Forvet mevkisinde ciddi bir forma savaşı olacak. Şans bulamama gibi bir korku yaşıyor musun?" sorusu üzerine Fernandao, rekabetten takımın kazançlı çıkacağını belirtti.

Golcü futbolcu, takımda önemli potansiyeli olan isimlerin yer aldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kim iyiyse, kim daha iyi çalışırsa hoca onun oynamasına karar verecektir. Aramızda saygı çerçevesinde bir mücadele olacak. Kimin oynadığı fark etmez, burada Fenerbahçe'nin başarısı önemlidir. Sahada olan oyuncu ben olursam diğer forvetlerden en iyi desteği alacağıma inanıyorum. Ben oynamasam, oynayan arkadaşlarımızı destekleyeceğim. Biz takımın başarısı için burada bulunuyoruz. Fenerbahçe'nin başarısı için elimden gelen iyi performansı sergileyeceğim."

''ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KALABİLECEK BİR EKİBİZ''

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zor bir eleme sürecinin kendilerini beklediğini bildiklerini anlatan Fernandao, iki turun da zorluğunun bilincinde olduklarını, bunun için en iyi şekilde hazırlandıklarını dile getirdi.

Fernandao, ön eleme turuna en iyi şekilde konsantre olmaya gayret gösterdiklerini vurgulayarak "Fenerbahçe'nin tarihi ve sahip olduğu oyuncu kalitesi belli. Şampiyonlar Ligi'ne kalabilecek bir ekip olduğumuza inanıyoruz. Benim için de yeni bir turnuva olacak. Kariyerimde ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansı bulacağım. Hep en iyi performansımı sergilemeye çalışacağım. Umarım her şey bizim için iyi gider" değerlendirmesinde bulundu.

Taraftar baskısının kendisini nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine
Fernandao, büyük takımlarda baskı olmasını son derece normal karşıladıklarını
ifade etti.

''FARKLI BİR MANTALİTEYLE SEZONA HAZIRLANIYORUZ''

Fernandao, çok büyük zorluklar çekerek bugünlere geldiğini, artık Fenerbahçe'de olmanın mutluluğunu yaşadığını anlattı.

Fenerbahçe'nin kendisi için yeni bir ortam olduğunu aktaran Jose Fernandao, "Farklı bir mantaliteyle sezona hazırlanıyoruz. İşime kendimi en iyi şekilde verip takıma faydalı olmaya çalışacağım. Yeni gelen arkadaşlarımızla beraber bir uyum sorunu yaşayacağımızı düşünmüyorum. Kesinlikle iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

''JOSEF DE SOUZA TRANSFERİ''

Fernandao, yeni transfer edilen Josef de Souza'nın kaliteli bir futbolcu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:"Harika bir transfer, karşılıklı oynama fırsatı bulmuştum. Mükemmel bir oyuncunun Fenerbahçe'ye kazandırıldığını düşünüyorum. Onun kalitesinin yanında aynı zamanda tecrübesi var. Fenerbahçe'ye çok fazla şeyler katacaktır. Daha önce de Brezilya dışında oynama fırsatı buldu. Fenerbahçe'yi biraz daha ileri taşımak için burada. Büyük bir oyuncunun takıma geldiğini düşünüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!