Savunma unutuldu

Güncelleme Tarihi:

Savunma unutuldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 1997 00:00

Esat YILMAER
Haberin Devamı

Fenerbahçe , Avrupa Kulüpler Kupası'nda kendisi için çok önem taşıyan bir maçta sıradan bir Polonya takımına yeniliyorsa, bunun nedenlerini uzun uzun düşünmelidir. Böylesine önemli ve kazanılmak zorunluluğu duyulan maçlarda ilk şart çok iyi savunma yapmak olmalıdır. Bunun bilinci içindeki antrenör Murat Özgül, maç öncesi çok iyi savunma yapmayı planladıklarını söylüyordu. Ama gel gelelim Fenerbahçeli basketbolcularda, ne savunma yapmak, ne de mücadele etmek gibi bir niyet yoktu.

Belli ki, rakibi küçümsemişler. ‘‘Kendimizi fazla sıkmadan da kazanırız’’ diye anlamsız bir rehavete kapılmışlar. Sadece iyi fizikli, mücadele etmeyi seven ama orta kalitede bir basketbol yapısına sahip Polonyalı oyuncuların, ellerini kollarını sallaya sallaya, Fenerbahçe potasının altına girmeleri bunun açık kanıtı.

Fenerbahçe'nin hiç savunma yapmadığını söylerken, bazı oyuncuların dün maça hiç uğramadıklarını da işaret edelim. Bunların başında da Turner geliyordu. Turner ne skora katkı yaptı, ne de savunmada bir varlık gösterebildi. Her zaman çember altı etkinliği ile övdüğümüz Comegys de ondan pek farklı değildi. Hodge'un niye alındığını, ne işe yaradığını doğrusu pek anlayamadık. yabancı kontenjanı bu kadar kötü kullanılmaz diye düşünüyorum.

İkinci yarıda giden maçı çevirme gayreti ile takımı ateşleyen ve sahada direnen tek adam adam olan Levent'e, İbrahim katılınca Fenerbahçe için galibiyet şansı da doğdu. Ama savunma yapamayan, hücumda çok basit top kaybeden ve ribaunt alamayan Fenerbahçe'nin dün maçı kazanması imkansızdı. zaten kazansaydı, sınırlı kapasitelerine karşın yürekleri ile mücadele eden Polonya takımına karşı haksızlık olurdu. Dileriz, sarı lacivertliler dünkü maçtan gerekli dersleri almışlardır. Yoksa bu kafa ve oyunla bir yere verilmez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!